"Петро, потрібні поступки", - джерело в АП про те, як в Нью-Йорку Байден тиснув та сперечався з Порошенко по Донбасу

Захід буде тиснути та викручувати руки, щоб зберегти "обличчя Путіна", кажуть в оточення Президента України
Фото: "Фейсбук"

У найближчі два тижні американці спробують переконати Україну погодитися на правки Москви до так званої дорожньої карти. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "ЛігаБізнесІнформ".

Наполегливість американців пояснюється швидким відходом адміністрації Барака Обами - він хоче передати наступникові позитивний розклад по Донбасу, а також допомогти демократу Хілларі Клінтон у передвиборчій гонці. За словами джерел видання, віце-президент США Джо Байден під час недавньої зустрічі з Порошенком на засіданні ООН сказав йому: «Петро, потрібні поступки».

«Порошенко довелося пояснювати Байдену, що є певні червоні лінії, далі яких Україна не може піти - в силу внутрішніх причин, можливої нестабільності в державі, якщо офіційний Київ дозволить собі знову в односторонньому порядку виконувати Мінськ - без участі Росії», - зазначається в матеріалі.

За словами співрозмовників в АП і МЗС, віце-президент США спробував схилити Порошенко до компромісів з Росією за сценарієм, узгодженим помічником держсекретаря США Вікторією Нуланд і радником президента РФ Владиславом Сурковим.

«Захід буде на нас тиснути. Нам будуть викручувати руки. США хочуть залишити після себе позитивну спадщину. Тому Нуланд зараз полетіла в Москву. На нас будуть тиснути в найближчі тижні, нав'язуючи відверто неприйнятні для нас рішення по дорожній карті», - кажуть в оточенні президента.

Джерела додають, що Білий дім наполягає на проведенні виборів, як цього вимагає Кремль, коли в Києві відповідають, що «дорогі, вас завтра не буде, а ми залишимося самі». Українські дипломати ж вимагають гарантій безпеки, контролю над кордоном з РФ, а також нагадують західним союзникам про Будапештський меморандум.

«Але наші пропозиції в Держдепі викликали істерику. Нам кажуть: треба якось зберегти обличчя Путіна. Але, вибачте, це не наша проблема - берегти обличчя Путіна!», - стверджують високопоставлені співрозмовники з числа учасників міжнародних переговорів.

Зараз, як ніколи, потрібна консолідація української нації з чіткими позиціями вимог щодо влади. Яким би не був діючий Президент, треба, щоб зараз з одного боку він відчув підтримку народу, а з іншого боку - якщо він вдасться до компромисів з ворогом, то має знати, що прощення йому від власного народу не буде.

На Харківщині судитимуть кримінального авторитета, який укупі з росіянами пограбував ексмера Добкіна (фото)

вівторок, 30 квітень 2024, 19:15

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо кримінального авторитета з Вовчанська Дмитра Чигринова на прізвисько "Чиж", чотирьох російських військових та трьох жителів Вовчанська, які під час окупації грабували й к...

Прогавили стратегічну локацію: Росіяни безуспішно штурмують нещодавно звільнений острів Нестрига у дельті Дніпра - ЗСУ

вівторок, 30 квітень 2024, 19:07

Російські загарбники безуспішно штурмують острів Нестрига, над яким нещодавно встановили контроль українські захисники, а також продовжують атаки на село Кринки на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Про це у вівторок, 30 квітня, в ефірі телема...