Під час виборів президента РФ у Криму Росія може вдатися до військових провокацій, - Клімкін

Глава МЗС України наголосив, що спроба організувати дане дійство на території окупованого Криму робить ці "вибори" дуже сумнівними з точки зору їх легітимності.

Павло Клімкін. Фото:facenews.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін відзначає, що Росія може вдатися до військових провокацій під час підготовки до виборів президента Російської Федерації в окупованому Криму, які пройдуть в чергову річницю окупації півострова 18 березня. Про це він заявив в Києві на спільній прес-конференції з Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Зігмаром Габріелем, передають Патріоти України.

"По-перше, Росія перенесла дату цих виборів на річницю того нелегального референдуму, який відбувся на території Криму. Це саме по собі є не просто провокацією, а свідомим кроком", - заявив Клімкін.

"По-друге, спроба організувати ці вибори на території окупованого Криму робить ці "вибори" на мій погляд дуже сумнівними з точки зору їх легітимності", - сказав глава МЗС України.

"І третє. Ми прекрасно розуміємо, яким чином в Росії приймаються рішення, але ми цілком допускаємо, що Росія може вдатися до провокацій, в тому числі військових, мілітаристських провокацій під час підготовки до цих виборів. Ми до цього готові", - підкреслив Клімкін.

Все не так погано як декому здається: Голова Комітету збройних сил Сенату США спрогнозували термін контрнаступу ЗСУ

вівторок, 19 березень 2024, 8:14

США наразі вважають, що впродовж найближчих місяців і до кінця 2024 року українські військові відтіснятимуть росіян, а наступного року перейдуть у наступ і встановлять вогневий контроль над Кримом. Але для цього потрібна допомога США. Додаткове фінансу...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 березня

вівторок, 19 березень 2024, 7:53

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.03.24 орієнтовно склали: