Під кремлівським чоботом: У Південній Осетії сепаратисти проводять "президентські вибори" та "референдум"

Під час "референдуму" вирішуватимуть питання щодо перейменування сепаратистського регіону Грузії із "республіки Південна Осетія" у "державу Аланія".

У Південній Осетії відбуваються так звані "президентські вибори". Ілюстрація:24tv.uaУ сепаратистському регіоні Південна Осетія 9 квітня проходять організовані де-факто владою "президентські вибори". Разом із ними сепаратисти, які контролюють регіон, планують провести референдум щодо його перейменування із "республіки Південна Осетія" у "державу Аланія". Про це пише Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Кандидатами на "президентський" пост є чинний керівник сепаратистського утворення Леонід Тібілов, "спікер парламенту" Анатолій Бібілов і співробітник "Комітету держбезпеки" Південної Осетії Алан Гаглоєв.

Євросоюз і США заявили, що не визнаватимуть результати "президентських виборів", відповідні заяви оприлюднили Європейська служба зовнішніх справ та Державний департамент США. "Європейський союз укотре заявляє про свою тверду підтримку суверенітету і територіальної цілісності Грузії в рамках її міжнародно визнаних кордонів", – наголосили у ЄС.

"Наша позиція щодо Абхазії і Південної Осетії чітка і послідовна. Ці регіони є невід’ємною частиною Грузії", – йдеться у заяві виконувача обов’язків речника Держдепартаменту США Марка Тонера.

Як відомо, Грузія вважає і Абхазію, і Південну Осетію територіями, окупованими Росією. Після російсько-грузинської війни 2008 року Росія визнала односторонньо самопроголошену "незалежність" Південної Осетії й Абхазії і зберегла там тисячі військовослужбовців. Більшість країн світу натомість таку "незалежність" не визнають.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...