Під підозрою - Кремль: У Польщі відновили розслідування Смоленської катастрофи

У понеділок, 7 березня, розпочала свою роботу нова підкомісія з розслідування причин Смоленської катастрофи 2010 року.

Ілюстрація: ria.ru.В понеділок, 7 березня, свою роботу розпочала нова підкомісія з розслідування причин Смоленської катастрофи 2010 року, повідомило Польське радіо. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

На першому засіданні міністр національної оборони Польщі Антоні Мацєревич розподілив обов'язки між членами комісії, після чого вони приступлять до вивчення зібраних документів.

Як повідомив перший віце-голова підкомісії Казімєж Новачик, на засіданні будуть прийняті зміни, що стосуються кадрового складу нового органу. Також Новачик сказав, що підкомісія звернеться до військової прокуратури, яка займається розслідуванням катастрофи під Смоленськом, з проханням "про отримання доступу до даних та обміну документами".

Нагадаємо, що 4 лютого міністр національної оборони Польщі Антоні Мацєревич підписав документи про відновлення розслідування Смоленської катастрофи, що сталася 10 квітня 2010 року.

До складу комісії з розслідування Смоленської катастрофи увійшла 21 людина. Її очолив інженер-конструктор Вацлав Берчинский.

Відзначимо також, що серед чотирьох зарубіжних експертів, які будуть брати участь в роботах Смоленської комісії, є колишній радник президента Росії Володимира Путіна Андрій Ілларіонов.

Уламки польського президентського літака, що зазнав аварії 10 квітня 2010 року під Смоленськом, як і раніше знаходяться в Росії. У катастрофі Ту-154М під Смоленськом загинули 96 осіб. Серед жертв цієї катастрофи був президент Польщі Лех Качинський і його дружина, представники вищого військового командування, політичних партій, громадські та релігійні діячі.

"З надходженням техніки": Знищення Кримського мосту є цілком реальним, - Риженко

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:22

Капітан 1-го рангу запасу ВМС ЗСУ, стратегічний експерт компанії "Соната", заступник начальника штабу ВМС ЗСУ у 2004-2020 роках Андрій Риженко зазначив, що знищення або пошкодження Кримського мосту позбавить угруповання РФ логістики у Криму. Про це він...

ВМС України поповнили ще двома бойовими одиницями флоту

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:15

ВМС України провели церемонію підняття військово-морських прапорів на катерах "Ірпінь" та "Рені", які цього року передали ВМС Естонії. Подія відбулася з нагоди включення катерів до складу національного флоту України.Про це повідомляє ВМС України. Катер...