​Під вогнем: Військовослужбовці на позиціях поблизу ДАП будують нові бліндажі, готуючись відбивати напад ворога та зустрічати 2016 рік​ (відео)

Околиці Донецька і Горлівки, як і раніше гарячі точки на карті Донбасу, ворог не припиняє обстріли. Та не зважаючи на це під вогнем ворога військовослужбовці ЗСУ відсвяткували новосілля у бліндажі.

Окрема штурмова рота 93-ї бригади «Карпатська Січ» ближче всіх окопалася від ДАП

Позиції окремої штурмової роти «Карпатська Січ», 93-ї ОМБр менше ніж в кілометрі від Донецького аеропорту. Як свідчать бійці цього елітного підрозділу ЗСУ, останнім часом у них тихо, але все частіше доводиться спостерігати, як бойовики обстрілюють їх сусідів, зазначають Патріоти України.

Військовослужбовець ЗСУ «Артист» повідомив, що вчора вночі вони чули, як воюють Жабуньки, Піски стріляли навіть із 120 міліметрових мінометів. Він також додав, що по них продовжують обстріли, а буквально вчора при обстрілі в їх димар влучила куля. На його думку, стріляють прицільно, що більше нагадує провокаційний характер.

Боєць з позивним «Серпень» розповів, що по новинах так званої «ДНР» передають, ніби це стріляють українські карателі.

По "мурашнику", як охрестили цю позицію, противник, через близьке розташування, веде вогонь із стрілецької зброї і гранатометів. Сам же "мурашник" з її слів весь переритий. Військових, які вже навчені, так званими перемир'ями, рятує лабіринт траншей, але вони радять голову вище окопу не піднімати.

Володимир, за освітою фінансист і інженер, якому в його рідних Карпатах довелося навчитися будувати, мріє, що після повернення, закінчить будувати будинок, а поки займається цим на війні. Описуючи свій бліндаж, він запевнив, що той надійний і витримає атомну війну, тому вони не переживають. І як сказав Володимир, Новий рік зустрінуть у новому будинку.

Наймолодшому військовослужбовцю ВСУ Дмитру – 19 років, але поглянувши на нього, не повіриш, що хлопець досяг повноліття, хоча за його спиною вже не один день в зоні АТО. У планах вихідця із Західної України закінчити інститут і зайнятися туризмом, Дмитро впевнений, що багато хто навіть не здогадується, скільки є чудових місць в його рідному краї.

Напередодні Нового року тут раді гостям, але головне, щоб не прийшли непрохані. Хоча, військовослужбовці ЗСУ запевнили, що в разі атаки противника вони готові влаштувати гідну зустріч.

Кореспонденти зразу двох телеканалів зняли сюжет з позицій цих мужніх хлопців. В роботі тележурналістів багато спільного, але і свої відмінності. Пропонуємо переглянути обидва відео.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...