Піде до кінця: Савченко знов розпочинає сухе голодування – заява

Громадянка України Надія Савченко, засуджена російськими загарбниками та викрадачами до 22 років позбавлення волі, не змінила свого рішення і 6 квітня розпочне сухе голодування.

Надія Савченко

Про це Надя заявила у своєму листі, який опублікували її адвокати, зокрема Микола Полозов у своєму Twitter, зазначають Патріоти.

«У відповідь на злочинні дії російської влади проти мене і проти України оголошую безстрокове сухе голодування, починаючи з 6 квітня. Вимагаю негайного повернення в Україну! Забороняю етапувати мене будь-куди, крім України! Вимагаю етапування в присутності представників України…», – йдеться в листі українки.

Крім того, Савченко в своєму листі забороняє російським лікарям проводити її медичний огляд, примусово виводити з голодування.

Раніше сьогодні Полозов повідомив, що стан здоров’я Савченко стабільний, вона п’є тільки воду. Інший адвокат українки Марк Фейгін у Twitter повідомив, що Савченко припинила вживати дитяче харчування.

22 березня суд у Росії засудив Савченко до 22 років ув’язнення за звинуваченням у вбивстві російських журналістів, замаху на вбивство і незаконному перетині кордону. Раніше Савченко заявляла, що не подаватиме скарги на вирок.

Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачували у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 року, без дозволу української влади, перебували під Луганськом. Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Савченко від грудня оголосила чергове голодування на знак протесту проти ув’язнення, а від 4 до 10 березня тримала сухе голодування. Вона обіцяє поновити сухе голодування 6 квітня, коли набуде чинності вирок у її справі.

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...