Підкилимні домовленості? Міністр оборони Польщі заявив, що Єгипет перепродав РФ "Містралі" за $1

Таку заяву Антоні Мацеревич зробив під час обговорення в Сеймі щодо тендеру на закупівлю вертольотів для польської армії.

Антоні Мацеревич. Фото:Радио Польша

Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич, виступаючи в Сеймі, заявив про те, що Єгипет перепродав придбані у Франції вертольотоносці "Містраль" за 1 долар, хоча жодне істотне джерело цієї інформації не підтверджує. Про це пише польське видання Dziennik Zachodni, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

Таку заяву міністр зробив під час обговорення в Сеймі щодо тендеру на закупівлю вертольотів для польської армії.

Одне з питань, яке поставили Мацеревичу, пролунало від депутата фракції Kukiz'15 Марка Якуб'яка і стосувалося повідомлень, які протягом кількох останніх днів циркулюють в ЗМІ щодо перепродажу Єгиптом Росії вертольотоносців "Містраль" за символічну суму в 1 долар.

Мацеревич підтвердив, що ці чутки вірні, хоча і не уточнив, інформацією з яких джерел керується.

"Це правда, що кораблі "Містраль" були продані в Єгипет, а потім були переведені в Російську Федерацію за 1 долар", - сказав він.

Пізніше, відповідаючи на питання журналістів про те, звідки надійшла інформація про продаж "Містралів", Мацеревич послався на "дуже хороше джерело", а також підкреслив, що "інформація надійна". Видання при цьому зазначає, що жодне з істотних джерел цієї інформації не підтверджує.

Як відомо, на початку серпня 2015 року Росія і Франція домовилися щодо розриву контракту на поставку двох вертольотоносців типу "Містраль", кораблі залишаться у власності Франції.

При цьому після розриву контракту Франція отримала право вільно розпоряджатися кораблями.

Пізніше Єгипет домовився з Францією про купівлю двох вертольотоносців "Містраль", контракт на поставку яких був розірваний з Росією.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...