Підтримати не готові: Парубій попередив Нуланд, що в Раді немає голосів за зміну Конституції

За словами спікера ВР, Нуланд сприйняла його позицію з розумінням.

Андрій Парубій. Фото:uapress.info

Питання виконання Мінських угод було одним з найбільш пріоритетних під час недавнього візиту в Україну представника Держдепу США Вікторії Нуланд. Про це в інтерв'ю Цензор.нет розповів спікер Верховної Ради Андрій Парубій, передають Патріоти України.

За його словами, перша частина розмови з Нуланд була присвячена реформам, друга - прокуратурі.

"І, напевно, третина розмови стосувалася Мінських угод. Ми мали обмін думками з цього приводу. І вона, звичайно, висловила думку про те, що для того, щоб продовжити санкції, вкрай важливо продемонструвати, що Україна свої зобов'язання виконує", - розповів Парубій.

"Я відповів, що часто відповідаю нашим іноземним гостям. Тим більше, що днем раніше зустрічався з головами комітетів закордонних справ парламентів Німеччини, Франції та Польщі. Я сказав, що в той час, коли Росією грубо, демонстративно і зухвало не виконується перший пункт Мінських угод, вимагати від України виконання 7-го, 8-го та 9-го пунктів - як мінімум нелогічно і неправильно.

І поки ми не побачимо довготривалого припинення вогню, говорити, що Україна повинна виконувати наступний пункт, є неправильним. З багатьох точок зору", - додав спікер парламенту.

За його словами, Нуланд сприйняла його позицію з розумінням. При цьому він повідомив заступника держсекретаря США, що не бачить на сьогодні голосів для змін до Конституції.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...