Підвищити ставки у Мінську: Тимчук розказав, навіщо потрібні Москві паспорти "ДНР"

Загалом видача подібних документів у ніким не визнаних "республіках" - своєрідний фарс.

Паспорти так званої "ДНР". Ілюстрація:www.rbc.uaПаспорта, що видаються в "ДНР" можуть підвищити ставки у грі навколо Мінських домовленостей. Про це повідомив народний депутат і керівник групи військово-політичних досліджень "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

За його словами, в намаганнях псевдореспублік обрости всіма ознаками самостійності - полягає досить тонка політична гра.

"Для Москви це є хорошим аргументом. Чим більше "ДНР" та "ЛНР" схожі на якісь республіки, тим вищі ставки у грі навколо Мінських домовленостей. І чим більше вони схожі на квазідержаву, тим більше вони можуть вимагати. Разом з тим , і менше шансів, що Росія прийме їх під своє крило, - пояснює Тимчук. - У самих "ЛНР" і "ДНР" вже мало хто має ілюзії, що Росія прийме їх до свого складу. Вже зрозуміло, що це не Крим, який де-юре Росія вважає своїм. А про Донбас мови не було".

Експерти кажуть, що видача всіляких документів - своєрідний фарс. Тим більше, що ці папірці не мають жодної юридичної сили і навряд чи будуть кимось визнані. А слова Захарченка про визнання Росією - передчасні.

"Паспорти можуть видавати визнані держави, паспорт яких буде визнаний на таких же невизнаних територіях, як Абхазія або Південна Осетія - і це не є серйозним документом, - пояснює політолог Кость Бондаренко. - Для того щоб цей паспорт визнавався в Росії - необхідно, щоб Росія визнала "ДНР" та "ЛНР".

Я вже не кажу про Україну. Це така собі форма самоідентифікації, пропагандистський крок, за великим рахунком - сувенір. Ці документи не мають ніякого значення, в тому числі і паспорти - повинні визнаватися й іншими державами на рівні дипломатичних відносин. А так - це просто папірці внутрішнього характеру".

Експерти в один голос стверджують, що, не дивлячись на гучні заяви лідерів самопроголошених "ДНР" та "ЛНР", видача всіляких документів, які нібито визнаються іншими країнами - це лише фікція.

"Щоб Росія їх визнавала, треба щоб РФ для початку визнала "ДНР" та "ЛНР" як якісь незалежні держави. Тільки після цього може йти мова про визнання якихось паспортів. Поки Росія офіційно їх не визнала, як ту ж Абхазію або Південну Осетію - ні про яке визнання паспортів мови бути не може.

Це нонсенс! Однак якщо Росія визнає "ДНР" та "ЛНР" як держави, це тільки може спричинити посилення санкцій", - підкреслив Тимчук.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...