Після анексії Криму Росія через санкції вивела зі США $115 млрд

Однак вже через 2 тижні більша частина активів була повернута у Федеральний резервний банк.

Після анексії Криму Росія, побоюючись санкцій, вивела зі США 115 млрд доларів. Ілюстрація:TopUkr

У березні 2014 року Федеральна резервна система поінформувала владу США про те, що Центральний банк Росії вивів із Федерального резервного банку 115 мільярдів доларів своїх активів. Про це пише Reuters, передають Патріоти України.

Як розповіли джерела агентства, ФРС надає американській владі інформацію про рух усіх коштів, що знаходяться в резервному банку, в якому зберігається 3,3 трильйона доларів міжнародних резервів.

Завдяки цьому, отримана від ФРС інформація про виведення Росією своїх активів дала владі США зрозуміти, що персональні санкції проти певних російських компаній і чиновників не здійснили істотного впливу на РФ.

Урядові аналітики зробили висновок, що Російська Федерація боїться повного заморожування своїх активів у США. Сума виведених активів склала 23% від усіх міжнародних резервів Москви на той момент, які, за даними ЦБ Росії, становили тоді 493 млрд доларів.

Через два тижні російський банк повернув більшу частину коштів на рахунки ФРС. Але, за словами джерел агентства, відтоді за рухом засобів на цих рахунках пильно спостерігають, щоб з'ясувати, які санкції можуть змусити Росію виводити резерви. ЦБ Росії відмовився коментувати агентству "деталі своєї діяльності і взаємодії з партнерами".

Кримінальну статтю уточнювати не схотіли: Росія оголосила Зеленського в розшук

субота, 4 травень 2024, 16:53

Міністерство внутрішніх справ РФ оголосило президента України Володимира Зеленського в розшук. Про це повідомляють російські пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС та публікують відповідний скріншот з бази МВС РФ, передають Патріоти України. Заз...

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...