Після скандалу: Шокін взяв під особистий контроль розслідування смерті ув'язненого в Лук’янівському СІЗО

Наразі проводяться перевірки.


Генеральний прокурор України Віктор Шокін взяв під особистий контроль досудове розслідування смерті ув'язненого Лук'янівського СІЗО Макара Колесникова. Як повідомила прес-служба Генпрокуратури, Шокін зобов'язав керівництво прокуратури міста Києва особисто доповідати йому про стан розслідування, передають Патріоти України.

"Нагадаємо, відомості про вказану подію слідчим відділом Шевченківського управління поліції Головного управління Національної поліції в м. Києві внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Київська місцева прокуратура №10 м. Києва", - додали у відомстві.

Згідно з попереднім висновком експертів Київського міського бюро судово-медичної експертизи, Колесников помер від геморагічного панкреатиту.

Народний депутат (фракція Батьківщина) Ігор Луценко стверджує, що Колесникову стало погано приблизно о 5 ранку. Штатний лікар о 5:07 викликав швидку, оскільки зрозумів, що не зможе впоратися самостійно. О 5:32 прибула машина швидкої, однак вже не змогла врятувати чоловіка. За його словами, Колесников знаходився у СІЗО з 30 травня 2014 року. За 2015 рік, наголосив Луценко, померли 23 ув'язнені Лук'янівського СІЗО, причому 10 з них померли прямо в ізоляторі. Загальна кількість ув'язнених закладу - 2100-2000 осіб.

За даними низки ЗМІ, Колесников був членом організації Білий молот, яка відкололася від Правого сектору, та нібито боролася з наркоторгівлею в Києві. Його звинувачували у викраденні людей.

Нагадаємо, 4 січня стало відомо, що прокуратура Києва ініціювала питання про проведення службової перевірки у зв'язку зі смертю 1 січня в Лук'янівському СІЗО ув'язненого Макара Колеснікова.

Опубликовано Igor Lutsenko 4 января 2016 г.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...