Після "виводу військ" Росії з Сирії обсяг військової експансії Кремля лише збільшується, - Reuters

Замість того, щоб вивозити обладнання з Сирії, Росія інтенсивно продовжує постачати обладнання на свою сирійську базу.

"Сирійский експресс". Фото: ЖЖ.

Коли президент Росії Володимир Путін анонсував 14 березня вивід основної частини угруповання російських військ із Сирії, очікувалося, що великий морський суховантажний транспорт (БМСТ) "Яуза" - частина так званого "сирійського експресу" і одне з основних суден-постачальників російської операції в Сирії - має повернутися в свій арктичний порт. Однак через три дні після заяви Путіна "Яуза" покинула порт Новоросійська і попрямувала в сирійський Тартус. Нещодавно інформаційне агенство Reuters повідомило, що судна "сирійського експресу" йдуть до Сирії важко навантаженими, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Що б не було на судні, воно було важким. Судно було настільки низько занурене у воду, що його вантажна ватерлінія була ледь помітна", - пише Reuters.

"Дії ["Яузи"] і інших суден за два тижні після оголошення Путіним про часткове виведення військ дозволяють припустити, що Москва насправді доставляє в Сирію більше обладнання, ніж було вивезено назад за той же період", - пише Reuters.

Агентство відзначає, що достеменно невідомо, які саме вантажі і в якій кількості були вивезені з Сирії вантажними бортами, які супроводжували військові літаки.

Reuters припускає, що Росія проводить "інтенсивну роботу з підтримки своєї військової інфраструктури в Сирії і постачає сирійську армію так, щоб у разі потреби знову розгорнути повномасштабну операцію".

Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник дав пояснення

четвер, 2 травень 2024, 7:15

Знищення Силами оборони України російських НПЗ може вплинути на бойові дії. Задля цього треба, аби відбулося щось схоже до подій Другої світової війни, коли американці знищили 12 заводів німців. Таку думку у ефірі "1+1" в межах телемарафону висловив ві...

"Проблема в тому...": Експерт розповів, що потрібно ЗСУ для перехоплення Х-101 і "Калібрів"

четвер, 2 травень 2024, 6:22

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що, окрім F-16, допоможе Україні знищувати крилаті ракети Х-101 і "Калібр", передають Патріоти України. "Застосування авіації, для перехоплення Х-101 і КРМБ "Калібр" не є чимось унікальним і це...