Плакали російські мільярди: Стало відомо про дуже сильний прорахунок Путіна

Ситуація в Венесуелі показала, що багатомільярдна ставка на зростання російського впливу у Латинській Америці може стрімко провалитися.

Мадуро і Путін. Фото: ТАСС.

Росія витратила мільярди на нарощування впливу у Венесуелі. але після перевороту в країні і зміни влади тепер її ставка може провалитися. Про це йдеться в матеріалі видання The Washington Post, передають Патріоти України.

Зазначається, що Москва роками намагалася перетворити країну у найближчого союзника. "Москва інвестувала роки зусиль і мільярди доларів в те, щоб перетворити Венесуелу в одного з найближчих союзників у західній півкулі. У четвер Москву струсонула перспектива того, що її інвестиції можуть розсіятися як дим", - написав автор матеріалу.

На думку автора матеріалу, ситуація в Венесуелі показала, що багатомільярдна ставка на зростання російського впливу у Латинській Америці може стрімко провалитися. "За словами Дмитра Розенталя, вченого в Інституті Латинської Америки Російської Академії наук, подальша нестабільність може підвищити ризик втрати Росією всіх інвестицій в економіку Венесуели, які він оцінює приблизно у 25 млрд доларів. Якщо лідер опозиції Хуан Гуайдо - якого США в середу визнали тимчасовим президентом - набере силу, за словами Розенталя, політичні та військові контакти між Москвою і Каракасом напевно скоротяться", - йдеться в публікації.

У той же час, за словами Розенталя, основне питання досі залишається без відповіді: як сильно Гуайдо відійде від дружньої до Росії політики Мадуро.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...