План провалився: У Путіна планували створити нову "державу" на сході України, - російський політик

Після безкровного загарбання Криму Путін подумав, що зможе так само "відкусити" і південно-східні області України.

Про справжні мотиви Росії в розпалюванні війни на Донбасі складно судити, але у глави Кремля міг бути план для створення на сході України буферної, маріонеткової квазі-держави, яка ні до кого б не приєднувалося. Про це в інтерв'ю Апострофу заявив російський опозиціонер Борис Вишневський, передають Патріоти України.

"Припущення, яке здається мені ймовірним, полягає в тому, що Володимир Путін не вважає Україну державою. Цілком можливо, він на повному серйозі розглядав сценарій, за яким цілий ряд областей був би відторгнутий від України.

Можливо, вони навіть утворили б якусь буферну, маріонеткову квазі-державу, яка ні до кого б не приєднувалася", - зазначив політик.

Разом з тим, продовжив Вишневський, абсолютно очевидно, що події на Донбасі не могли розвиватися без того, що до цього відбулося в Криму.

"У зв'язку з легкістю, з якою Путіну вдалася "кримська операція", в силу великого числа внутрішніх причин і крайньої слабкості на той момент української влади, у Кремля могло виникнути відчуття, що аналогічно можна вчинити і з іншими частинами України. І що бажаної мети буде настільки ж легко досягти", - зазначив опозиціонер.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...