​План «Шатун»: Нардепа, сина головнокомандувача УПА Шухевича можуть вбити, задля допомоги «п’ятій колонні» Кремля - Ляшко

Член Радикальної партії мав виступити від імені фракції Тимошенко, після чого міг бути здійснений замах на його життя, переконані однопартійці-радикали. Розглядається запит про надання охорони СБУ.
Юрій Шухевич

У Службі безпеки України вже працюють над проханням керівника фракції Радикальної партії Олега Ляшка щодо надання державної охорони народному депутатові Юрію Шухевичу. Про це у коментарі Радіо Свобода сказав керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, зазначають Патріоти України.

"Якщо СБУ отримає наказ, то ми його негайно виконаємо, але й зараз, не чекаючи наказу, наша служба працює над цим питанням. Хочу наголосивти, що оскільки звернення від пана Ляшка пролунало і до президента, і до СБУ, то фактично два органи державної влади працюють паралельно", – сказав він.

За словами Ткачука, вже розпочато оформлення необхідних документів, які передбачають у разі виявлення законних підстав надання державної охорони особам, життю яких загрожує небезпека.

Як відомо, з парламентської трибуни Олег Ляшко заявив, що члену фракції Радикальної партії Юрію Шухевичу загрожує небезпека, посилаючись на повідомлення з надійних джерел.

Ляшко вважає, що смерть однофракційця хочуть використати "для дестабілізації ситуації та для реалізації московського плану підриву України зсередини".

У свою чергу, лідерка фракції Батьківщина повідомила, що народний депутат з фракції Радикальна партія Юрій Шухевич просив у її фракції передати йому слово (!). Про це Юлія Тимошенко заявила в кулуарах Ради у вівторок.

На запитання, чи знала вона, що Шухевич хотів сказати про імпічмент президенту Петру Порошенку, Тимошенко сказала:

"Ми не мали можливості говорити про деталі його тексту. Він просто попросив дати йому три хвилини", – зазначила вона.

"Що стосується питання і розмови про імпічмент президента, я вважаю, що цей президент заробив вже на 5 імпічментів", – додала вона.

"Я мушу вам сказати, що він звернувся до мене особисто з правом виступити, тому що його фракція не підписала йому право на виступ", – заявила Тимошенко.

"Українська правда" намагається взяти коментар у пана Шухевича. Станом на вечір вівторка, в кулуарах Ради його немає.

Як відомо, у вівторок вранці спікер Андрій Парубій оголосив, що Шухевич буде виступати від імені фракції "Батьківщина". Ляшко обурився цим і не допустив виступу Шухевича.

Також стало відомо, що ймовірний помічник Медведчука отримав перепустку в Раду після клопотання Тимошенко до керівника Апарату парламенту. Саме ця людина нібито намагалася використати Шухевича для провокативних заяв.

Ляшко заявив, що Шухевича намагалися примусити ініціювати початок процедури імпічменту президента.

Пізніше депутати від Радикальної партії вийшли на трибуну і Ляшко заявив, що на Шухевича готується замах і закликав СБУ забезпечити йому охорону.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...