Плотницького викликали в суд щодо Савченко на 15 січня, - Фейгін

Російський суд маніпулює режимом процесу над Савченко в інтересах обвинувачення і політичних планів Плотницького, впевнений адвокат льотчиці.

Ватажок луганських терористів Ігор Плотницький. Фото:obozrevatel.com

Лідера луганських бойовиків Ігоря Плотницького викликали на судове засідання у справі українки Надії Савченко, яке має відбутися 15 січня 2016 року. Про це повідомив один з адвокатів Савченко Марк Фейгін у своєму Твіттері, інформують Патріоти України.

"Ви пам'ятаєте, як закривався процес для допиту Плотницького? Нібито через загрозу безпеки голові т.зв. ЛНР. Однак! Ось документ, який свідчить, що на допит Плотницького викликали аж 15.01.2016р.

І про жоден закритий режим не йдеться!", - пише він. За його словами, "має місце маніпуляція судом режимом процесу над Савченко в інтересах обвинувачення і політичних планів Плотницького".

3 грудня триває чергове засідання суду у справі Савченко. Звинувачення закінчує представляти свої докази. Захист Савченко в черговий раз заявив відвід судді.

"Сукупність прийнятих судом рішень у цій справі говорить про те, що суд зацікавлений у результаті справи, що суд не незалежний арбітр, а є стороною обвинувачення. Це абсолютно неприпустимо", - заявив адвокат Микола Полозов.

Суд, порадившись, ухвалив клопотання захисту про відвід колегії відхилити. Захист Савченко планує допитати на найближчому засіданні суду в понеділок її сестру.

Як відомо, Донецький суд допитував Плотницького 18 листопада в закритому режимі, виходячи нібито з міркувань безпеки. Захисту Савченко заборонили переказувати покази Плотницького. Суд також відмовився оприлюднити його свідчення.

Пізніше прокурори попросили відкрити справу проти адвокатів за дописи в соцмережах про допит лідера луганських бойовиків.

Окрему ухвалу відносно адвокатів про те, чи притягнуть їх до кримінальної відповідальності, винесуть разом з вироком Савченко.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...