Побачення в "Будинку з химерами": Порошенко запропонував легендарному режисеру зняти кіно про війну на Донбасі (фото)

Якщо американець наважиться на цей проект, це може стати дуже потужним сигналом світу, справити більше враження на громадян Західного світу, ніж роки зусиль української дипломатії.

Петро Порошенко зустрівся з Девідом Лінчем. Фото:прес-служба президента України

Президент Петро Порошенко зустрівся в Києві з легендарним американським кінорежисером Девідом Лінчем, який прибув в Україну для відкриття представництва свого фонду. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента, зазначають Патріоти України.

Там назвали фонд з навчання техніці трансендентальної медитації "фондом психологічної допомоги" і відзначили, що організація допомагає ветеранам війни, біженцям та жертвам домашнього насильства.

Порошенко сказав, що відкриття представництва фонду в Україні - "це важлива і символічна місія".

"Зараз це дуже актуально і важливо для України, яка переживає часи війни і російської агресії: незаконна анексія Криму, агресія на сході моєї країни. Коли сотні тисяч військових повертаються з війни і психологічна реабілітація життєво необхідна для них", - сказав Порошенко.

На його думку, ідеї та методологія, які представляє Лінч, будуть надзвичайно важливими для надання допомоги людям у подоланні стресу.

Порошенко також запропонував режисерові обміркувати можливість створення фільму "про українських героїв і ті події, які зараз відбуваються в Україні".

Лінч сказав, що навчить трансцендентальної медитації всіх бажаючих.


Вчора Лінч оголосив в Києві про початок роботи благодійної організації "Фонд Девіда Лінча в Східній Європі". Мета діяльності організації - навчити техніці трансцендентальної медитації, яка дозволяє знизити рівень стресу і, в числі іншого, ефективна при посттравматичному стресовому розладі.

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...