"Побачимось на Місяці чи навіть Марсі": Скандального екс-віце-прем'єра Рогозіна відправляють добивати "Роскосмос"

Варто пам'ятати, що і в статусі заступника Медведєва епотажний політик мав кураторство над космічною галуззю Росії, де робив гучні заяви про освоєння Місяця та Марса і віддувався за розвал, що наростає.

Дмитро Рогозін. Фото: НТВ.

Колишній віце-прем'єр Дмитро Рогозін буде призначений генеральним директором «Роскосмосу», повідомило РБК джерело в держкорпорації і підтвердили співрозмовники в галузі і оточенні колишнього чиновника, передають Патріоти України.

Рішення про призначення Рогозіна прийнято, але діючий гендиректор Ігор Комаров візьме участь в Петербурзькому міжнародному економічному форумі (ПМЕФ), уточнило джерело, близьке до керівництва «Роскосмосу». «Указ про призначення Рогозіна може бути вже сьогодні», - сказало РБК джерело, близьке до Кремля.

«Поки офіційно до керівників підприємств «Роскосмосу» інформацію про призначення Рогозіна не довели, - каже співрозмовник РБК в галузі. - Директор «Роскосмосу» призначається президентом. [Відсутність офіційної інформації] може бути пов'язана з тим, що або указ [про призначення] не підписаний, або підписаний, але ще не опублікований. Але в галузі це обговорюється як вже призначення. В останній раз призначення Рогозіна обговорювалося в понеділок».
За його словами, також є очікування, що разом з указом про призначення Рогозіна буде сформовано доручення про створення на базі «Роскосмосу» нового ракетно-космічного холдингу з приєднанням компанії «Тактичне ракетне озброєння». Включення в новий холдинг концерну «Алмаз-Антей», за словами джерела, розглядається як менш ймовірне.

У «Роскосмосі» коментувати інформацію про призначення Рогозіна відмовилися, при цьому зазначивши, що Ігор Комаров планує відвідати ПМЕФ. В апараті Рогозіна від коментарів утрималися.

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...