Поки Київ "спить": Екс-міністр пояснив, чому Росія може відсудити борг Януковича

Позов Росії підживлюється суто політичними міркуваннями, пояснив Володимир Лановий.

РФ вимагає повернення боргу Януковича суто з політичних мотивів. Ілюстрація:ua.korrespondent.net

Україна може програти Росії позов щодо стягнення трьох мільярдів доларів у Високому суді Лондона. Таку думку в коментарі Обозревателю висловив екс-міністр економіки України Володимир Лановий, повідомляють Патріоти України.

"Думаю, перспективи у нас кепські. У Росії більше аргументів. А в України немає досвіду в подібних справах", - зазначив Лановий. Він підкреслив, що позов Росії визначено політичними міркуваннями.

"Умови реструктуризації, які запропонував український уряд, дуже вигідні для інвесторів. Ми даємо не тільки можливість отримати більш істотний прибуток завдяки високим відсоткам, а й гарантуємо невиправдано багаторічне отримання прибутку, яке залежить від зростання ВВП. На мій погляд, для нас це поганий шлях . Але навіть на такі поступки Росія не погоджується, тому їх позов політичний, а не економічний", - впевнений Лановий.

За його словами, Росія переслідує в лондонському суді дві мети. "По-перше, Кремль прагне завдати економічної шкоди Україні. По-друге, це спроба дискредитувати Київ перед західними партнерами. Ця кампанія ведеться за багатьма напрямками, один з яких цей позов. Росія дуже хоче переконати Захід у тому, що Україна - це не та країна, за яку варто боротися", - підсумував Лановий.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...