Полетіли голови: Через скандал із Siemens в окупованому Криму посади позбувся російський високопосадовець

Директора підприємства "Силові машини" Романа Філіппова звільнили з посади.

Постачання турбін Siemens до Криму. Фото: соцмережі.Гендиректор "Силових машин" Роман Філіппов відправлений у відставку. Таке рішення ухвалила рада директорів компанії, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Медуза".

Повноваження Філіппова були припинені достроково, з ним розірвано трудовий договір. Причина такого рішення не називається.

13 липня російські ЗМІ з посиланням на анонімні джерела розповіли про затримання Філіппова у справі про розголошення держтаємниці. Зазначалося, що статусу підозрюваного чи обвинуваченого у Філіппова немає. Суть претензій до Філіппова або "Силових машин" офіційно не розкривалася.

Відзначається, що "Силові машини" разом із Siemens запустили в Санкт-Петербурзі виробництво газових турбін. За заявами німецької компанії, як мінімум дві виготовлені там турбіни потім були всупереч домовленостям перевезені до Криму, що порушує європейські санкції.

Нагадаємо, раніше агентство Reuters з посиланням на джерела повідомило, що до Криму були поставлені турбіни виробництва німецького концерну Siemens в обхід санкцій ЄС.

У компанії Siemens факт поставки заперечили.

У свою чергу компанія "Ростех" заявила, що не закуповувала турбіни для ТЕС в Криму безпосередньо у німецької компанії Siemens, а придбала обладнання на вторинному ринку.

У Siemens пообіцяли не допустити використання свого енергообладнання в окупованому Росією Криму.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...