Політичний труп: Експерт розповів, чим Яценюк вигідний для Порошенка

Для президента вигідний слабкий прем'єр, який не може з ним конкурувати.

Порошенко і Яценюк. Фото:www.capital.ua

Сьогодні існують серйозні аргументи як за розпуск уряду і перевибори в Раду, так і проти такого сценарію. Про це в коментарі Обозревателю розповів керівник українського бюро Центру політичних технологій Георгій Чижов, інформують Патріоти України.

Чижов впевнений, що аргументів за перевибори кілька. "Перший: головна проблема уряду - відсутність громадської підтримки у Арсенія Яценюка. Другий: напруга в коаліції. Немає довіри між різними таборами. Третій: остання заява Юрія Луценка про неможливість злагодженої роботи коаліції", - сказав політолог.

"Всі ці чинники говорять про те, що уряд навряд чи зможе протягнути ще рік", - запевнив Чижов.

Експерт зазначив, що існують і аргументи проти розпуску Ради і уряду. "Для Порошенка вигідний слабкий прем'єр, який не може конкурувати з президентом. Для президента нинішня ситуація дуже зручна", - підкреслив він.

Чижов додав: "Якщо ж піти на дострокові вибори, буде новий уряд. Тоді прем'єром може стати не така зручна фігура для Порошенка".

До стримуючих факторів експерт відніс і позицію США та ЄС. "Захід теж не дуже хоче перевиборів, тому що наступна Рада стане ще більш фрагментованою і менш договороспроможною", - зазначив Чижов.

"При всіх за і проти, більш ймовірний сценарій для України - це все ж перевибори парламенту восени цього року", - резюмував Чижов.

Захоплення Харкова – шизофренічна фантазія Путіна, проте він не має такої можливості: Коваленко навів аргументи

вівторок, 21 травень 2024, 1:45

У військ Росії станом на зараз немає потенціалу для захоплення Харкова. Ще з 2014 року Харків є для росіян одним з основних міст, яке вони мріють окупувати, втім це не більше, ніж шизофренічні фантазії російського диктатора Володимира Путіна. Про це OB...

Надійшов сигнал: Зараз від Росії слід очікувати спроб максимально підвищити свої "акції" перед великими перемовинами, – Постернак

вівторок, 21 травень 2024, 0:55

"Можна із впевненістю констатувати, що почався процес тестування мирного кейсу. Візит держсекретаря США Блінкена в Київ був покликаний отримати згоду Києва на запуск мирного діалогу із Росією та попередній погляд України на можливі компроміси", - про ц...