Половина повертається в гробах: В Reuters розповіли про реальні втрати російської армії в Сирії

Приховувати реальну статистику загиблих Міноборони РФ допомагає неофіційна приватна військова група "Вагнер", на яку і доводиться більша частина втрат.

Половина відпускників з Сирії повертається в дерев'яних квартирах. Фото: Цензор.НЕТ.

Втрати російської армії за час вторгнення в Сирію виявилися втричі більше, ніж визнає Москва, а сама кампанія Кремля обходиться РФ значно дорожче, ніж повідомляє офіційна влада. Про це йдеться в розслідуванні агентства Reuters, передають Патріоти України.

Як зазначається, такі висновки можна зробити з інтерв'ю з родичами і друзями загиблих, чиновниками, працівниками кладовищ, повідомлень регіональних російських ЗМІ про похорон і свідчень, зібраних групою розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT).

Зокрема, з 18 росіян, які загинули в період з 29 січня, що співпало з важкими боями за повернення контролю над відбитою раніше бойовиками ІГ Пальмірою, військове відомство РФ визнало смерть лише п'яти.

При цьому приховувати реальну статистику загиблих Міноборони РФ допомагає неофіційна приватна військова компанія "Вагнер", на яку і доводиться більша частина втрат.

У той же час, за словами жителя Геленджика Юрія Сокальського, що невдовзі загинув від осколкового поранення в місті Тіяс провінції Хомс, за півтора року з початку сирійської кампанії кількість убитих російських військових в рази більша.

"З кожних 100 чоловік 50 повертаються в гробах", - згадує останню телефонну розмову з ним його знайомий.

У свою чергу Міноборони Росії розповідає про втрати в Сирії вкрай неохоче. І якщо загибель кадрових військових в разі розголосу в соцмережах і ЗМІ у відомстві часом визнають, то смерті найманців Вагнера навіть не коментують.

Нагадаємо, Патріоти України повідомляли, що таємний батальйон Вагнера поніс значні втрати.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...