Половина захворіла малярією, або глисти з-під шкіри вирізали: Як живуть найманці ПВК "Вагнера" після їх розгрому в Сирії

За словами колишніх бійців ПВК, половина особового складу "вагнерівців" сидить зараз взагалі без роботи.

Російські найманці у Сирії. Фото: соцмережі.

Після розгрому американськими військами в лютому 2018 року в Сирії російська ПВК "Вагнера" фактично перетворилася на охоронну компанію, а половина найманців сидить без роботи. Про це розповів один з колишніх командирів найманців, передають Патріоти України.

"Бій під Дейр-ез-Зором позначився, очевидно, на всьому бізнесі ПВК: "Вагнерівців перетворили на приватну охоронну компанію. Хлопці, які приїжджають з Сирії і ЦАР, вони трошки в шоці: їм у відрядженнях зброї навіть не дають", - заявив він.

За його словами, в ЦАР бійці "Вагнера" охороняють золоті копальні, які належать компаніям, афільованим з "кухарем Путіна" Євгеном Пригожиним. Зброю отримують, тільки коли заступають на посаду, патрони під розрахунок - не як раніше в Сирії або Донбасі.

"Мені розповідають, що половина особового складу перехворіла на малярію, що медицина повне г...вно, 20% особового складу погризла мангрова муха, вони всі з глистами ходили, їх вирізали (мангрові мухи залишають личинки в тілі людини і тварин - ред.)", - пояснив екс-найманець.

За повідомленнями ЗМІ, за останні два роки "група Вагнера" засвітилася також в Судані, Венесуелі і Лівії, Євген Пригожин був помічений на зустрічі Сергія Шойгу з Халіфою Хафтаром, головою Національної армії Лівії з штаб-квартирою в Бенгазі.

Згідно з офіційною версією, Пригожин відповідав тільки за харчування і культурну програму учасників зустрічі. Співрозмовники журналістів також не чули, щоб бійці "ПВК Вагнера" їздили у відрядження до Лівії, Венесуели і Судану, хоча раз у раз починають ходити чутки, "що ось-ось когось кудись відправлять".

За словами колишніх бійців ПВК, половина особового складу "вагнерівців" сидить зараз без роботи. Один загін з громадян України розформували, два загони знаходяться в Сирії і два в ЦАР, але й то не повністю: поки половина загону у відрядженні, друга відпочиває вдома.

Це, втім, навряд чи говорить про занепад імперії Пригожина: агентство Bloomberg писало про те, що консультанти і бійці ПВК працюють також в Демократичній Республіці Конго, на Мадагаскарі, в Анголі, Гвінеї, Гвінеї-Бісау, Мозамбіку і Зімбабве. Мова, втім, не йде про участь у військових діях.

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...