Польща прямує шляхом України: У Речі Посполитій оголошено масштабний план декомунізаціі

Явища і діячі людиноненависницьких режимів не можуть більше уживатися в країні, зазначив президент польської республіки

Анджей Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон, яким забороняється пропаганда комунізму і згідно з яким під перейменування підпадає понад тисяча назв вулиць і об'єктів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости та прес-службу голови сусідньої держави.

Дуда підписав закон від 1 квітня 2016 року "Про заборону пропаганди комунізму або іншого тоталітарного ладу щодо споруд, об'єктів та обладнання комунальних послуг".

За новими законом віднині у Польщі жодна з будівель, доріг, вулиць, мостів та інших об'єктів у публічному просторі не можуть мати назв, які нагадують про комунізм або його символи.

Такими згідно пункту другого статті першої закону вважаються назви та імена, які відносяться до людей, організацій, подій або дат, що символізують репресивну, авторитарну і несуверенну систему влади в Польщі в 1944-1989 роках.

Закон передбачає, що органи місцевого самоврядування повинні протягом року змінити назви всіх вулиць, які отримали їх на честь осіб, організацій або подій, пов'язаних з комунізмом.

На думку авторів законопроекту, в Польщі є від 1200 до 400 назв, пов'язаних з комуністичною системою. Положення закону не поширюються на пам’ятники, обеліски і меморіальні дошки.

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...