Польща у 2016 році "наступатиме" на Росію - розвідка США

Варшава стане тісніше співпрацювати з Вишеградською четвіркою, проводячи "хижу" політику щодо РФ.

Ілюстрація:www.i-r.uz.ua

Польща в 2016 році буде проводити "хижу" політику щодо Росії, а також більш тісно, ніж до цього співпрацювати з Вишеградською групою. Такі прогнози зробив американський дослідний інститут, think-tank "Stratfor" на 2016 рік, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Польща.

За прогнозами "Stratfor", ні Євросоюз, ні США не посилять санкцій відносно Росії в наступному році. У той же час вони не будуть занадто пом'якшені. Конфлікт на сході України не завершиться, а Кремль, згідно з прогнозами, "розправиться" з протестами опозиції перед вересневими парламентськими виборами.

Також американський think-tank припустив, що в Європейському союзі в наступному році "новою нормою" буде закриття кордону і обмеження потоку людей. Також відбудеться фрагментація ЄС, буде посилюватися міграційна криза на Західних Балканах, а південь Європи послабить бюджетну дисципліну і припинить політику "затягування поясів".

"Stratfor" вважає, що навіть якщо Великобританія проведе референдум, британці проголосують за те, щоб залишитися у складі ЄС. У той же час, Лондон буде вести переговори з Брюсселем про внесення змін до угоди з Євросоюзом. Також наголошується, що Німеччина, як і Франція будуть рухатися в напрямку правої ідеології перед виборами в 2017 році.

"Також будуть помітніші розбіжності між двома найбільшими економіками в Європі, і Берлін буде неохоче дивитися на Париж, який відіграє провідну інтеграційну роль", - підкреслюють в американському центрі.

"Stratfor" також прогнозує, що ІДІЛ, який почне слабнути, буде робити спроби проводити чергові терористичні акти в ЄС, Туреччина зблизиться зі США і Центрально-Східною Європою, а в Сирії не буде підписано угоду про розділення влади.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...