Польські церковники відповіли на покаянний лист українців за Волинську трагедію

Тисячолітня історія співіснування двох європейських народів – українського і польського – має гідно продовжитись. Простити один одного за чорну ніч, яку навела між країнами більшовицька Росія.

Україна і Польща – за добросусідство. Фото: rian.com.uaПольські священнослужителі відреагували на лист представників української еліти про взаємне прощення злочинів часів Другої світової війни: "Лист українців напередодні річниці Волинської трагедії, написаний політиками, священнослужителями та інтелектуалами - це черговий крок на шляху до польсько-українського возз'єднання", - повідомляють Патріоти України з посиланням на Польське Радіо.

Архієпископ і митрополит Перемишльський-Варшавський Євген Попович приєднався до заклику, адресованому політикам, щоб ті не використовували людські трагедії з метою накопичення політичного капіталу й не вдавалися до мови ненависті. Євген Попович також схвалив ініціативу зі створення загального дня пам'яті жертв українсько-польських конфліктів.

Лист українців прокоментував також архієпископ і митрополит Люблінський Станіслав Будзяк. "Вивчення трагічних подій потрібно залишати історикам, а ми, християни, повинні йти по шляху примирення, приймати простягнуті до нас руки й дивитися в майбутнє, особливо зараз, коли Україна переживає важкі часи. Не варто також забувати, що будь-які непорозуміння та конфлікти між Польщею і Україною тішать наших ворогів", - сказав священнослужитель.

"Давайте ж приймемо цей лист з відкритим серцем і підтримаємо Україну, яка цього не забуде, так само, як вона не забула, що це Польща першою визнала її незалежність", - додав Станіслав Будзяк.

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...