Поміняти б на українських військовополонених: Міністр оборони Молдови їде в Одесу обговорити "зелений коридор" для евакуації російських військ з Придністров'я

Віддячити падлюкам за підлість. Чому б Україні не вчинити з 14-ю армією РФ, як росіяни повелися з 6-ю армією Паулюса? Обіцяли життя та людське ставлення, а до рідної Німеччини за 10-15 років повернулось лише 5% зі 110 тис оточенців.

Міністр оборони Молдови Анатол Шалару. Фото:www.army.md

Молдовська сторона подала запит Україні на створення "зеленого коридору" для російських військ, якщо вони вирішать покинути Придністров'я. З цього приводу сьогодні в Одесу прибуде міністр оборони Молдови. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на молдовське видання Deschide.

Про майбутній візит повідомив міністр оборони Республіки Молдова Анатол Шалару під час передачі на одному з телеканалів. "Близько місяця тому у мене відбувся діалог з міністром оборони України, де я і запропонував своєму колезі подумати про можливість створення зеленого коридору для евакуації російських військ і боєприпасів з території Молдови. Потім надійшло запрошення відвідати в суботу Одесу для обговорення остаточних деталей. Мені здається, що розв'язка даної теми дуже важлива для всіх," - заявив він.

Раніше Шалару заявляв про три способи вивезення російської техніки: повітряним шляхом, морським - через порт в Джурджулештах і наземним, за допомогою "зеленого коридору" через Україну.

Оперативна група російських військ налічує 1200 військових, з яких близько 500 професійні військові. У жовтні Росія провела ротацію військовослужбовців в Придністров'ї.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...