"Помпео - це дуже серйозний хлопець. Епоха жартів із Росією закінчилася, вона стоїть на порозі великих потрясінь", - Гордон

До всіх, навіть до політиків, що туго мислять, на Заході дійшло нарешті, що Росія зайшла у своїй поведінці дуже далеко і перейшла всі мислимі і немислимі червоні лінії.

Майк Помпео з росіянами жартувати не буде? Фото: Голос Америки.

Журналіст, засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон уважає, що на посаді держсекретаря США Майк Помпео буде проводити жорсткішу політику щодо Росії, ніж Рекс Тіллерсон. Таку думку він висловив в ефірі телеканала "112 Україна", передають Патріоти України.

"Я б не називав Тіллерсона жорстким щодо Росії. Навпаки, м'яким він був, тому що в нього хвіст і, думаю, вуха стирчать у Росії. Тіллерсон – кавалер російського ордена Дружби, він вів бізнес із Росією і мав там величезні бізнес-зв'язки. Ви ж зрозумійте: великі гроші породжують великі зв'язки. Іноді, коли йдеться про великі гроші, інтереси держав і совість відходять на задній план. А серед політиків першої величини дуже багато людей, які вдавляться не те що за долар – за цент", – сказав Гордон.

Помпео, на думку журналіста, "жартувати з Росією не буде". "Що стосується Помпео – це дуже серйозний хлопець, який жартувати не буде. Я взагалі хочу сказати, що епоха жартів із Росією закінчилася, і вона стоїть на порозі великих потрясінь. До всіх, навіть до політиків, що туго мислять, на Заході дійшло нарешті, що Росія зайшла у своїй поведінці дуже далеко і перейшла всі мислимі і немислимі червоні лінії. Розмова з нею може бути тільки одна – із позиції сили. Цю розмову розпочато, усе це буде посилюватися, список заходів справді дуже великий", – уважає Гордон.

Як приклад він навів останні санкції, які США ввели проти 24 російських бізнесменів і високопосадовців, а також низки компаній. "Дивіться на санкції проти багатих людей. США беруть кілька олігархів (усіх відразу не беруть) і демонструють на прикладі того самого [мільярдера Олега] Дерипаски, що з ними буде. Це наочний приклад. У підсумку роздирають бізнес-імперію людини, яка створювала її роками і перебувала на вершині фінансового й політичного успіху. Від Дерипаски не залишать каменя на камені, а потім будуть розмовляти з іншими людьми: із [Романом] Абрамовичем, [Алішером] Усмановим тощо. Їм наче кажуть: "Ви бачили пацана? Добре стояв, а тепер дивіться, що ми з ним зробили. Які подальші ваші наміри? Що ви збираєтеся робити? Залишатися з [президентом РФ Володимиром] Путіним чи будемо розмовляти?" – прогнозує імовірний варіант розвитку ситуації Гордон.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу, - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...