Помста звіра, що відповзає: Москва активно формує "сирійську свиню" для свого найзапеклішого ворога у регіоні

РФ буде активно озброювати курдів, які будуть розхитувати державність Туреччини і Сирії.

РФ вирішила підтримувати курдів. Фото: zn.ua.

На північному сході Сирії в Рамілані проходить зустріч курдських партій, які готові створити національну автономію в складі трьох сирійських кантонів, які вони захопили. Однак про вихід зі складу Сирії, за їхніми словами, не йдеться. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Диалог.

На північному сході Сирії в Рамілані проходить зустріч курдських партії, які готові створити національну автономію в складі трьох сирійських кантонів, які вони захопили. Однак про вихід зі складу Сирії, за їхніми словами, не йдеться. Буквально на днях відбудеться проголошення курдської національної автономії, заявив Абд Салама Алі, представник курдської Партії демократичного союзу в Москві.

Глава сирійського Курдистану в Москві також зазначив, що це рішення є протестом, так як курди не були запрошені на міжсирійські переговори в Женеві. Оголошення федералізації Сирії не підтримують деякі курдські партії, які не входять до складу Вищої ради. Однак раніше Стеффан де Містура, спецпредставник ООН у справах Сирії заявив про те, що федералізація Сирії цілком можлива, однак сирійська опозиція відкидає даний варіант.

Курди таким чином хочуть створити автономію і легалізувати свою владу на захоплених територіях. Це Рожава, три кантони на півночі і північному сході Сирії: Джазіра, Афрін і Кобань, де близько половини населення - курди. Все це робиться під патронатом Російської Федерації, яка заявила днями про виведення військ з Сирії. Однак тепер вона буде активно озброювати курдів, які будуть розхитувати державність Туреччини і Сирії.

Більш того, РФ вже поставила іракським курдам зенітні установки ЗУ-23-2 та 20 тисяч снарядів. Саме зброю, за повідомленням Артема Григоряна, аташе генконсульства РФ в іракському Ербілі передали в присутності посла РФ в Іраку і генконсула Росії. Виходячи з цього, для вбивства турецьких солдатів Росія стала поставляти зброю іракським курдам.

Чехія відкликає свого посла в Росії

неділя, 5 травень 2024, 16:06

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України. Рані...

У Бердянську знищили організатора катівень: У ГУР Міноборони розповіли подробиці (відео)

неділя, 5 травень 2024, 15:44

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу, передають Патріоти України. Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 ...