Понад 170 біатлоністів світу вимагають від IBU відсторонити російських спортсменів через допінг-скандал

Спортсмени також вимагають, щоб Росія була позбавлена права проведення всіх великих змагань, які повинні бути в країні найближчим часом, включно з чемпіонатом світу з футболу 2018 року.

Ілюстрація:biathlonfans.com

Понад 170 біатлоністів-учасників Кубка світу поставили свої підписи під зверненням до Міжнародного союзу біатлоністів із вимогою вжити рішучих заходів до учасників допінг-скандалу зі збірної Росії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Біатлоністи підписали лист на вечірці під час етапу Кубка світу в німецькому Рупольдінгу.

"Ми вважаємо, що настав час сміливих кроків від IBU. Необхідно хоча б тимчасово відсторонити спортсменів, які підозрюються в порушенні антидопінгових правил", - заявив президент Федерації біатлону Чехії Іржі Хамзу.

Спортсмени також вимагають, щоб Росія була позбавлена права проведення всіх великих змагань, які повинні бути в країні найближчим часом, включно з чемпіонатом світу з футболу 2018 року.

Нагадаємо, 15 грудня Всесвітнє антидопінгове агентство направило в Міжнародну федерацію біатлону дані про 31 російського спортсмена, яких підозрюють у вживанні допінгу. Список з'явився за результатами підсумкової доповіді Незалежної комісії під керівництвом канадського юриста Річарда Макларена, яка була присвячена російському допінгу.

Рівно за тиждень, 22 грудня, Міжнародний союз біатлону (IBU) прийняв рішення не усувати всіх російських біатлоністів від міжнародних змагань у зв'язку з підозрою росіян у масовому вживанні допінгу.

У РФ відібрали етап Кубка світу з біатлону і юніорський чемпіонат світу.

Найкраща біатлоністка планети закликала дискваліфікувати збірну Росії.

Разом з тим, IBU прийняв рішення дискваліфікувати двох неназваних російських біатлоністів, а також відкрити розслідування щодо Союзу біатлоністів Росії (СБР) і ще 29 спортсменів із РФ. Міжнародний союз біатлоністів (IBU) прийме рішення щодо інформації стосовно доповіді Макларена на своєму екстреному засіданні 21 січня.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...