Понад 25 танків: Безпілотник ОБСЄ зафіксував на Донбасі військову техніку окупантів

Танки та гаубиці були помічені на Луганському напрямку.

Безпілотник ОБСЄ. Фото: Рейтерс.

Безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував 25 танків і понад півсотні ворожого озброєння на луганському напрямку. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на щоденний звіт СММ ОБСЄ.

За даними звіту СММ ОБСЄ продовжують здійснювати моніторинг відведення озброєння, передбаченого Меморандумом, а також Комплексом заходів і Доповненням до нього. Так, 14 березня БПЛА СММ зафіксував озброєння, розташоване в порушення ліній відведення: 16 самохідних гаубиць (2С1 "Гвоздика", 122 мм), 14 буксируваних гаубиць (Д-30 "Жаба", 122 мм) і 3 протитанкові гармати (МТ-12 "Рапіра", 100 мм) на полігоні поблизу н. п. Бугаївка (37 км на північний захід від Луганська); і 1 протитанкову гармату (МТ-12) близько н. п. Перевальськ (38 км на захід від Луганська).

За даними СММ ОБСЄ, 17 березня БПЛА СММ малого радіусу дії виявив 6 танків (ймовірно Т-64) і, імовірно, 1 самохідну гаубицю (2С3 "Акація", 152 мм) в Луганську. Озброєння, розміщене за лініями відводу, але поза виділених місць зберігання озброєння.

Також в звіті додали, 14 березня міні-БПЛА СММ виявив: 11 танків (Т-64), в тому числі один без стовбура, на полігоні біля н. п. Шимшинівка (27 км на північний захід від Луганська); і 25 танків (Т-64), в тому числі один без стовбура, 9 буксируваних мінометів (2Б11 "Сані", 120 мм) і 4 зенітних ракетних комплекси (9К35) на полігоні біля Бугаївки.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...