Попри критику з боку Росії, НАТО і надалі допомагатиме Україні, - Столтенберг

Генсек НАТО заявив, що політика Альянсу щодо Росії полягає в першу чергу у військовому зміцненні

Йєнс Столтенберг. Фото: focus.ua

Генсек НАТО Йєнс Столтенберг заявив на прес-конференції у Тбілісі, що критика Росії на адресу НАТО через підтримку України є безпідставною, адже Україна як незалежна держава має право просити про допомогу Альянсу. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на видання "Європейська Правда".

"Росія критикує нашу підтримку України. Але Україна – незалежна держава, і вона попросила про підтримку. Це абсолютно законне право кожної країни просити про підтримку і отримувати її. Тому немає причини для критики через те, що ми підтримуємо демократичний уряд", - зауважив Столтенберг.

"НАТО надає Україні підтримку через низку трастових фондів у сфері логістики, управління, реформі військового сектору.

Ми заснували комісію Україна-НАТО, яка є платформою для нашого практичного і політичного співробітництва. Але, звичайно, завжди можна робити більше. Ми працюємо з українцями, яку ще підтримку ми можемо надати, політичну і практичну", - додав генсек.

Також він зазначив, що одним із найбільших досягнень саміту у Варшаві було те, що НАТО сформулювало свою політику стосовно Росії, яка полягає у військовому зміцненні, але включає і політичний діалог.

"На мою думку, немає жодних суперечностей між посиленням оборони і діалогом. Навпаки, коли ми будемо впевнені у своїх силах стримування, у своїй обороні, тоді можемо вести політичний діалог з РФ. Ми мусимо вести діалог з РФ, тому що вона залишається нашим найбільшим сусідом і для того, щоб уникати інцидентів, подібних тому, що стався у Туреччині", - сказав генсек Альянсу.


Нова військова допомога від Німеччини для України: "Улюблені подарунки" для окупантів

четвер, 9 травень 2024, 22:41

Німеччина спільно зі Сполученими Штатами Америки передасть Україні додаткові системи залпового вогню HIMARS. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час спілкування з журналістами, передають Патріоти України. "Спільно з американцями...

"Це складна історія": 10-річна дівчинка запитала Туска, чому НАТО не відправить війська в Україну

четвер, 9 травень 2024, 22:15

Північноатлантичний Альянс не хоче відправляти свої війська в Україну, бо вважає, що це може призвести до ядерної війни. Про це сказав прем'єр-міністра країни Дональд Туск у розмові з 10-річною дівчинкою. Дитина запитала у нього, чи не можна відправити...