Порядок денний в Росії сьогодні формує Навальний, - Дмитро Орєшкін

Олексій Навальний - це той політик, який заставляє Путіна грати один на один там, де Путін завжди був єдиним. І це загрожує самому Навальному.

Олексій Навальний. Фото: Еспресо.

Опозиційний політик Олексій Навальний опинився під ударом, оскільки став прямим конкурентом президенту РФ Володимиру Путіну. Таку думку висловив російський політолог Дмитро Орєшкін у коментарі сайту "Открытая Россия", передають Патріоти України.

"Навальний зараз формує порядок денний. Не Кремль формує, а Навальний. Його можуть не реєструвати на виборах, його можуть знімати з дистанції, але він все одно буде вести свою виборчу компанію, і вельми успішно, так, як він її вже зараз веде. Він буде бути присутнім в головах людей. Може бути, він не буде присутній на телебаченні, але він буде присутній в інтернеті, і люди будуть за ним стежити", - розповів він.

Політолог зазначив, що Навальний є політиком "до мозку кісток".

"Він не такий майстер розмовного жанру як Григорій Явлінський, але він заточений на результат, він робить конкретні кроки і змушує про себе говорити. Зараз він дуже правильно вибрав тему, дуже правильно на ній сконцентрувався, веде дуже правильну, послідовну і сміливу політику. Це те, що для нього добре", - розповів він.

При цьому Орєшкін відзначив, що через свою успішність Навальний знаходиться в зоні ризику.

"Навальний ламає передвиборчу стратегію Путіна, яка полягає в тому, що люди повинні вибирати між Путіним, який є "символ Росії" , "символ всього народного , і людьми, які "ніхто і звати ніяк". Ніхто ж серйозно не буде говорити про те, що Володимир Жириновський, Геннадій Зюганов або Явлінський здатні виграти у Путіна. Це плебісцитарне голосування, коли питання дуже просте: "Ти за Росію і Путіна?", тому що в суспільній свідомості ці поняття злилися", - підкреслив він.

На думку політолога, противники чинного президента знаходяться на порядок нижче Путіна, однак ця концепція в головах багатьох людей тепер ламається.

"З'являється другий гравець - Навальний. Це для Путіна неприпустимо. Тепер не Путін проти умовного "нуля", а Путін і Навальний один проти одного. А вже 15 років завдання всієї кремлівської політики полягало в тому, щоб поруч з Путіним нікого не було, а було випалене поле. І раптом на цьому полі виростає Навальний. Це небезпечно. Перш за все для самого Навального", - попередив він.

Орєшкін висловив упевненість, що влада не прийме існуючий розклад сил, тому Навального будуть намагатися нейтралізувати, прибрати з політичного простору.

"Я думаю, що в зв'язку з цим поліцейському пробили голову на мітингу, щоб спеціально навчені люди могли навісити кримінал на Олексія, або що-небудь знайдуть у нього в офісі і пришиють який-небудь екстремізм. Загалом, його будуть ізолювати, направляти проти нього весь арсенал засобів придушення, знищення, закатування в асфальт. Напевно, він до цього готовий, у нього є якась стратегія захисту. Але у нього будуть дуже серйозні труднощі", - підсумував політолог.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...