Порошенко готовий до прямого діалогу з Путіним, - заступник голови АП

Усі попередні контакти президента України з Путіним стосувалися одного питання - звільнення заручників, але заради українців Петро Порошенко готовий на прямий діалог з російським лідером.

В.Путін і П.Порошенко. Фото: СЛЕД.net.ua.

Президент України Петро Порошенко заради українців готовий на прямий діалог із президентом Росії Володимиром Путіним. Про це заявив в інтерв'ю "Главкому" заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв, передають Патріоти України.

"Заради українців президент готовий йти навіть на прямий діалог з Путіним, якщо він принесе результат. Зараз ми продовжуємо піднімати питання звільнення українських заручників з Донбасу і політв'язнів, які перебувають на території Росії, але поки прогресу немає", - зазначив Єлісєєв.

За його словами, інформація про таємні телефонні переговори Порошенка і Путіна, про які заявляли російські ЗМІ, - "приклад гібридної пропагандистської кампанії з російської сторони".

"Президент активно спілкується у Нормандському форматі і в квітні саме в такому форматі відбулася телефонна конференція. Що стосується його попередніх контактів з Путіним, то вони стосувалися одного питання - звільнення заручників", - наголосив заступник глави АП.

Єлісєєв вважає, що конфлікт на Донбасі можна швидко вирішити, однак при дотриманні декількох умов.

"Ситуація на Донбасі може бути врегульована дуже швидко і ефективно в політико-дипломатичний спосіб. Але для цього потрібна низка умов, одна з яких - жорсткі та чіткі меседжі зі сторони наших ключових партнерів, на що ми зараз чекаємо і над чим працюємо", - додав він.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...