Порошенко & Коломойський: Президент розповів, що буде у разі неповернення кредитів Приватбанку

Президент ініціював законопроект, яким передбачається відповідальність власників всіх банків за штучне доведення до банкрутства, або за виведення коштів і нанесення збитків державі або вкладникам.

З Приватбанку перед націоналізацією вивели 110 млрд грн. Фото: UBR.

Президент Петро Порошенко ініціював законопроект, яким передбачається відповідальність власників всіх банків за штучне доведення до банкрутства, або за виведення коштів і нанесення збитків державі або вкладникам. Про це він заявив під час прес-конференції, передають Патріоти України.

"У нас немає окремої відповідальності власників саме Приватбанку, незважаючи на те, що це є найбільший банк, який потребував найбільшої докапіталізації", - заявив президент.

Порошенко зазначив, що він ініціював законопроект, яким передбачається відповідальність власників всіх банків за штучне доведення до банкрутства, або за виведення коштів і нанесення збитків державі або вкладникам.

"І базуючись на цьому законодавстві, якщо власники банку не виконають ті зобов’язання, які на них накладає закон, власник банку новий – держава, в обличчі уряду і міністерства фінансів, буде застосовувати всі необхідні заходи", - зазначив він.

"Мені відомо що зараз є декілька звернень і до НАБУ і до прокуратури, для того щоб встановити винних і притягнути їх до відповідальності. Компромісу тут ніякого не буде", - заявив президент.

Нагадаємо, в своєму розслідуванні журналісти "Схем" повідомили, що перед націоналізацією з Приватбанку вивели 110 млрд гривень на фірми, які існували тільки на папері.

Коломойський розповів про роль НБУ у "зникненні" 110 млрд грн "Приватбанку".

Ворог не припиняє атак: Росія знову уразила інфраструктурний об'єкт в Одесі

субота, 20 квітень 2024, 9:52

Військові уточнили наслідки атак Росії у ніч на 20 квітня - ворог атакував балістикою промислову інфраструктуру Запоріжжя та уразив інфраструктурний об'єкт в Одесі, передають Патріоти України. Деталі: Зазначається, що промислову інфраструктуру Запоріж...

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...