Порошенко озвучив в ООН, скільки російські окупанти вивезли підприємств та яку частку ВВП України вони створювали (відео)

Російська окупація завдала непоправних збитків економіці та екології Донбасу та зробила мільйони людей жертвами гуманітарної кризи. Про це під час засідання Генасамблеї ООН заявив президент Петро Порошенко, зазначають Патріоти України.

"27% промислового потенціалу Донбасу незаконно переміщено до Росії, включаючи обладнання 33 місцевих промислових гігантів. Решта підприємств не можуть повноцінно функціонувати через брак професійних кадрів, фінансових ресурсів та втрати коопераційних зв’язків з іншими частинами України", - наголосив Порошенко.

Також за словами президента, напруженої залишається екологічна ситуація Донбасу, зокрема через затоплення вугільних шахт, що створює ризик забруднення води.

Біля лінії контакту існує низка потенційно небезпечних об'єктів, які через регулярні обстріли збройними формуваннями Російської Федерації можуть стати епіцентром екологічної та технологічної катастрофи.
І це далеко не повний перелік проблем, які принесла на нашу землю російська агресія, - наголосив президент.

Також Порошенко подякував агенції ООН, яка протягом останніх п'яти років зібрала понад 460 млн доларів на подолання гуманітарної кризи викликаної російською агресії на Донбасі.

"Ми вдячні за допомогу, надану нашими міжнародними партнерами мільйонам людей, які цього потребують", - заявив глава держави.

Джонсон представив конгресменам США окремі законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню

вівторок, 16 квітень 2024, 7:14

Спікер Палати представників США Майк Джонсон у понеділок представив чотири окремі законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та про пріоритети національної безпеки, повідомляє The Hill. Джонсон оприлюднив свою пропозицію під час закритої кон...

"Термін демобілізація в умовах війни взагалі не застосовується": Веніславський пояснив нюанси нового закону

вівторок, 16 квітень 2024, 6:56

Термін демобілізація під час війни з РФ не є актуальним, натомість може йтися про додаткові підстави для звільнення з військової служби. Тому уряду було доручено розробити і внести на розгляд Верховної Ради відповідний закон, який і буде регулювати пит...