Порошенко вже не раз пошкодував, що став президентом, однак ще може щось змінити, пожертвувавши особистим, - Лещенко

Українська влада сьогодні не відповідає більш високим запитам суспільства.

Петро Порошенко. Фото:www.volynnews.com

Петру Порошенку доведеться пожертвувати особистими інтересами, інакше на порядку денному постане питання про те, чи досидить він до кінця свою першу президентську п'ятирічку. Про це пише нардеп та журналіст Сергій Лещенко у виданні Новое время, повідомляють Патріоти України.

Норвезький письменник Ерленд Лу в романі Фонк описує вигадану історію про те, як прем'єр-міністр Норвегії Єнс Столтенберг таємно наймає кімнату в будинку безробітного на ім'я Фонк. Приїжджаючи туди на вихідні, політик рятується від нервового зриву, спричиненого постійним перенапруженням на роботі.

Коли ж Фонк запитує прем'єра, чому він не візьме лікарняний, політик зізнається: я не можу після того, як це зробив мій попередник. Кожен наступний прем'єр, котрий бере лікарняний, буде виглядати слабким і жалюгідним.

У схожій ситуації опинився Петро Порошенко. Він не має права робити те, що робили попередники. Порошенко став президентом у країні, де Янукович вичерпав квоту на толерантне ставлення суспільства до корупції.

І Порошенко більше не може поводитись, як колишні президенти, покриваючи зловживання або розставляючи "смотрящих" на державні потоки.

В листопаді я побував у парламенті Норвегії на запрошення спікера Олеміка Томмессена. Ця країна посідає шосте місце в світі за рівнем ВВП на душу населення після нафтових деспотій і карликових держав. Хоча ще недавно Норвегія вважалася бідною країною.

Потім були знайдені вуглеводні у Північному морі, однак це призвело не до зниження податків, а до накопичення грошей для майбутніх поколінь. Спілкуючись з депутатом норвезького стортингу Карі Хенріксен, я намагався зрозуміти, в чому секрет.

“Головне — це довіра між людьми. У нас дочка міністра і дочка прибиральника ходять в одну і ту саму безкоштовну школу, лікуються в однакових клініках. Люди по багатьох критеріях рівні".

Норвегія — країна з мінімальним рівнем корупції. Показово, що в них відкритий навіть реєстр сплачених податків: будь-який громадянин може перевірити, скільки заплатив сусід, депутат чи прем'єр-міністр до бюджету країни.

У стосунках української влади та суспільства зяє діра недовіри. Громадянин чекає підступу від чиновників, а влада не довіряє своїм громадянам.

Побоюючись не одержати підтримку, партія прем'єра навіть не брала участь у місцевих виборах. Голова уряду продовжує спиратися на своє оточення, яке у змові з оточенням президента загрузло в корупції.

Згідно з останнім опитуванням, 51% українців вважають, що при Януковичі з корупцією боролися краще, ніж зараз. Ця оцінка несправедлива.

Просто влада сьогодні не відповідає більш високим запитам суспільства. За Януковича готові були заплющити очі на помірне злодійство, а тепер вимагають не тільки нульової толерантності до корупції, але і проведення реформ.

Думаю, що Порошенко вже не раз пошкодував про те, що став президентом, оскільки він апріорі не відповідає багаторазово завищеним очікуванням суспільства.

Однак він все ще може щось змінити, пожертвувавши особистими інтересами. Інакше на порядку денному з'явиться інше питання: чи досидить він до кінця свою першу п'ятирічку.

В РНБО відреагували на повідомлення, що 3-тя штурмова бригада ЗСУ відмовилась виконати наказ Сирського зупинити прорив фронту під Очеретиним"

четвер, 2 травень 2024, 10:00

За повідомленням Центру протидії дезінформації при РНБО України, 2 травня російська пропаганда запустила 2 фейки. Фейк: Зрадник України Прозоров заявив: "Трагедія в Одесі 2 травня 2014 року була чітко спланованою операцією, а не трагічним збігом обстав...

"Загін задоволень" Кім Чен Ина: Скільки незайманок корейці приносять у жертву своєму комуністичному божеству

четвер, 2 травень 2024, 9:34

Отакий соціалізм вибудували в КНДР. От за це було пролито кров мільйонів людей. Щороку диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин нібито відбирає 25 незайманих дівчат для свого "загону задоволень". Про це розповіла Пак Енмі, яка втекла з КНДР. . За словами П...