Порти Маріуполя та Бердянська паралізовані: З 14 серпня Росія не пропустила через Керченську протоку жодного судна

На даний момент в Керченській протоці простоюють 16 суден, три з них знаходяться в протоці вже тиждень.

Росія нарощує свою присутність в Азовському морі. Фото:facebook.com/chf.press

За тиждень з 14 по 21 серпня Росія не пропустила через Керченську протоку жодного судна, що прямує в порти України в Азовському морі. Про це в Facebook повідомив головний редактор видання BlakcSeaNews, експерт "Майдану закордонних справ" Андрій Клименко, зазначають Патріоти України.

"За тиждень – з 07:00 (місцевий час, мч) 14 серпня 2018 станом на 9:00 мч 21 серпня 2018 року РФ не пропустила з Чорного моря в українські порти Азовського моря жодного судна. Тому немає резонансних затримань посеред моря" , – написав він.

У зв'язку з цим, за його словами, порти Маріуполь і Бердянськ стоять майже порожні.

За даними експерта, на даний момент в Керченській протоці простоюють 16 суден, три з них знаходяться в протоці вже тиждень.

США закликали Росію припинити створювати перешкоди міжнародному транспортному судноплавству в Азовському морі.

Раніше координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук заявив, що проблему перекриття води України в окупованому Криму Росія намагається вирішити за допомогою тиску на Київ через Азовське море – розгорнувши там військові навчання і заблокувавши нормальний прохід суден в українські порти.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...