Послом у Москву не хоче: У ЗМІ просочилася інформація про те, як високо націлився Ложкін з посади голови АП

За інформацією джерел з оточення Ложкіна, він давно проситься у президента піти у відставку, але Порошенко його не відпускає.

Борис Ложкін. Фото:rian.com.ua

Главі Адміністрації президента Борису Ложкіну можуть запропонувати посаду прем'єр-міністра. Про це йдеться в статті, опублікованій виданням РБК-Україна, передають Патріоти України.

"Після того як Яценюк на одній із зустрічей з президентом погодився піти у відставку, "технократи" підготували свій варіант нового складу уряду, де прем'єром мала бути Яресько, а її заступниками - Ложкін, Шимків і Ека Згуладзе.

Але навіть незважаючи на заступництво посла США Джеффрі Пайєтта, вони програли "політикам" сутичку за Кабмін, який, в результаті, очолив Гройсман. Втім, не виключено, що в разі провалу Кабміну Гройсмана, саме Ложкіну запропонують стати новим прем'єром ", - наголошується в статті.

Автори публікації також відзначають, що "Ложкін продовжує переконувати близьке оточення президента, що буде працювати в АП тільки до осені". Журналісти вважають, що це може побічно свідчити на користь версії про прем'єрське майбутнє глави президентської адміністрації.

За інформацією джерел з оточення Ложкіна, він давно проситься у президента піти у відставку, але Порошенко його не відпускає. "Ідеальним був би відхід через Кабмін. Тому що відразу піти в нікуди - це незакритий гештальт. Але з Кабміном у нас не склалося", - цитує видання слова співрозмовника з оточення Ложкіна.

Україні передадуть прототипи артилерійських снарядів дальністю у 100 км – голова правління Rheinmetall

неділя, 5 травень 2024, 16:52

Оборонний концерн Rheinmetall (Німеччина) протягом 2024 року планує поставити Україні "сотні тисяч" артилерійських боєприпасів. Серед них будуть прототипи снарядів із дальністю 100 кілометрів. Про це оголосив голова правління Rheinmetall Армін Папперге...

Чехія відкликає свого посла в Росії

неділя, 5 травень 2024, 16:06

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України. Рані...