Посол Чалий пояснив, яким чином Україна отримає військову допомогу США

Початкова сума у $150 млн буде виділена зараз, а решта коштів з передбачених 350 млн надходитимуть після 1 жовтня поточного року.

Валерій Чалий. Фото:Еспресо.TV

Законопроект Палати представників США, що передбачає надання Україні 150 млн дол. військової допомоги, є лише частиною із затверджених раніше 350 млн загальної допомоги в бюджеті Пентагону, решта з якої буде надана після 1 жовтня 2017 року. Таке роз'яснення дав у п'ятницю в Вашингтоні посол України в США Валерій Чалий, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Існує бюджет 2017 року – діючий акт, у якому визначено 350 млн доларів допомоги (Україні – ред.) в 2017 бюджетному році. Далі (в законодавчому процесі США – ред.) приймаються акти щодо імплементації цього рішення. Те, що розглядається зараз – це 150 млн дол., які надаватимуться до 1 жовтня поточного року", - зауважив український дипломат.

Решта коштів з передбачених 350 млн, за його словами, надходитимуть після 1 жовтня.

"Тобто, ці 350 млн (в оборонному бюджеті США на підтримку України – ред.) залишаються. Тому це – технічне питання, тут немає ніяких змін у підходах", - підкреслив посол України.

Водночас, він звернув увагу на те, що крім допомоги з боку Пентагону, існує ще підтримка України за програмами Державного департаменту США. Вони так само можуть витрачатися частинами впродовж нинішнього та наступного років. У цьому зв'язку представник України наголосив на важливості, щоби програми, які забезпечуються цими коштами, не уповільнювались.

"Усі цифри треба сприймати через розуміння процесів прийняття рішень в Сполучених Штатах. Що ж стосується цього випадку, занепокоєнь у нас поки що немає", - зауважив український посол.

"Скоріш за все, це буде в районі...": Екскомандир полку "Азов" оцінив підготовку росіян до нового наступу

понеділок, 6 травень 2024, 14:30

Російські війська готуються до нових наступальних дій. Зокрема, окупанти перекидають сили до Луганської і Донецької областей. Про це розповів заступник командира 3-ї штурмової бригади, екскомандир полку "Азов", майор ЗСУ Максим Жорін в ефірі проєкту "Н...

"Егоїстичний, зарозумілий і стратегічно необґрунтований крок": Брайза "розніс" позицію Білого дому щодо ударів по російських НПЗ

понеділок, 6 травень 2024, 13:59

Колишній радник держсекретаря США Метью Брайза висловив різку критику на адресу Білого дому через їхнє прохання до України утриматися від ударів по нафтопереробних заводах на території Росії Про це він розповів у інтерв’ю для програми "Студія Захід" на...