Посол Польщі розповів, коли запрацює безвізовий режим для України з ЄС

Режим отримання українцями національних польських віз вже лібералізований максимально.

Генрік Літвін. Фото: ipress.ua.

Практичне скасування візового режиму України та Європейського Союзу відбудеться не пізніше початку 2017 року. Таку думку в коментарі журналістам у Харкові висловив посол республіки Польща в Україні Генрік Літвін, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

"Я переконаний, що в 2016 році ми почуємо остаточне позитивне рішення. А скільки відбуватиметься вхід рішення у життя вже практично, сказати важко. Але я маю надію, що в 2016 році ми почуємо рішення, і не пізніше, ніж від початку 2017 року будемо практично це реалізувати", - сказав Літвін.

За його словами, зараз "сценарій вже відомий" і немає необхідності очікувати нових перешкод. "Ми в Польщі завжди підкреслюємо, що нам потрібно відкритий кордон і впровадити безвізовий режим з Україною. Ми знаємо дуже добре, що тут загроз ніяких нема, і це з користю для обох сторін — і для європейської, і для української", - наголосив посол.

При цьому він зазначив, що скасування стосуватиметься тільки туристичних шенгенських віз. "А всі інші візи, пов'язані з дозволом працювати, з культурним чи бізнесовим обміном, залишається", - додав Літвін. Посол зазначив, що у той же час режим отримання українцями національних польських віз вже лібералізований максимально. "Все, що стосується національних віз, то тут спрощено так, що важко знайти можливість далі щось спрощувати. Нагадаю, що ці візи безкоштовні", - сказав посол.

В РНБО відреагували на повідомлення, що 3-тя штурмова бригада ЗСУ відмовилась виконати наказ Сирського зупинити прорив фронту під Очеретиним"

четвер, 2 травень 2024, 10:00

За повідомленням Центру протидії дезінформації при РНБО України, 2 травня російська пропаганда запустила 2 фейки. Фейк: Зрадник України Прозоров заявив: "Трагедія в Одесі 2 травня 2014 року була чітко спланованою операцією, а не трагічним збігом обстав...

"Загін задоволень" Кім Чен Ина: Скільки незайманок корейці приносять у жертву своєму комуністичному божеству

четвер, 2 травень 2024, 9:34

Отакий соціалізм вибудували в КНДР. От за це було пролито кров мільйонів людей. Щороку диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин нібито відбирає 25 незайманих дівчат для свого "загону задоволень". Про це розповіла Пак Енмі, яка втекла з КНДР. . За словами П...