Посилюємо флот: У Миколаєві спущено на воду ракетний катер "Прилуки" (фото)

Невдовзі корабель вийде до місця постійного базування.

У Миколаєві спустили на воду ракетний катер. Фото: Фейсбук.

На Миколаївському Суднобудівному Заводі після завершення докового етапу ремонту спущено на воду ракетний катер «Прилуки». Невдовзі, по виконанню нетривалих добудовних робіт, корабель вийде до місця постійного базування. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на «Миколаїв місто корабелів» у "Фейсбук".

Ракетний катер Р153 Прилуки 11 вересня зайшов на Миколаївський Суднобудівний Завод для продовження ремонту. Попередній ремонт катеру проводився на заводі у 2015-2016 роках, але через непрофесійні дії тодішнього керівництва заводу роботи завершено не було. У травні 2016 року катер вийшов на випробування й на завод не повернувся.

Наразі на МСЗ працює професійна команда, що здатна забезпечити якісний ремонт кораблів ВМСУ й вивести завод з кризи. Згідно з ремонтною відомістю 2015 року повинні бути виконані наступні роботи: ремонт корпусу та крилевого пристрою (катер на підводних крилах), ремонт цистерн паливних, масляних та прісної води, ремонт гвинто-стернового комплексу, ремонт систем головного двигуна.

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...