"Потрійний сендвіч": У "Самопомочі" пояснили, чому Гройсмана обрали прем'єром незаконно

Постанову в Раду зобов'язаний був внести президент Петро Порошенко. І він вніс - це постанова №4420. Але голосували за постанову №4423, пояснив нардеп Підлісецький.

Призначення Гройсмана прем'єр-міністром пройшло з порушенням статті Конституції, вважають у "Самопомочі". Ілюстрація:www.bbc.comПризначення Володимира Гройсмана прем'єр-міністром пройшло з порушенням статті 114 Конституції України. Про це Обозревателю повідомив народний депутат від "Самопомочі" Лев Підлісецький, інформують Патріоти України.

"У статті 114 прописано, як повинен призначатися прем'єр. Постанову в Раду зобов'язаний був внести президент Петро Порошенко. І він вніс - це постанова №4420. Але голосували за постанову №4423. Її внесли в парламент лідери фракції Блок Петра Порошенка і "Народний фронт" Юрій Луценко і Максим Бурбак", - зазначив Підлісецький.

За його словами, цю постанову в парламенті прозвали "потрійним сендвічем".

"Вона включала в себе відставку Арсенія Яценюка, призначення Володимира Гройсмана та скасування незадовільної оцінки роботи попереднього уряду. Природно, президент таку постанову внести не міг. Це був якийсь компроміс. На таких умовах Яценюк погодився піти з посади", - підсумував нардеп.

Стан важкий: На прем'єра Словаччини чекає ще одна операція

четвер, 16 травень 2024, 16:30

Прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо очікує ще одна операція, проте з його ліками можуть виникнути проблеми. За даними видання, Фіцо очікує операція на стегні. Водночас видання повідомляє, що у прем'єра Словаччини була кровотеча в черевній порожнин...

РФ може затягнути війну на роки: Мусієнко пояснив, чому заговорили про замороження конфлікту

четвер, 16 травень 2024, 15:56

Російські окупаційні війська намагатимуться затягувати війну, щоб примусити Україну піти на замороження конфлікту, сказав військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону. "Такі умови влаштовують...