Повернути своє не за будь-яку ціну: Стало відомо, якими методами українська дипломатія намагається відстрочити вибори на Донбасі

Під час екстреного засідання Радбезу ООН планується обговорення не лише заборони Меджлісу окупаційною владою Криму, а також теми Мінських угод, а саме факту їх численних порушень з боку підтримуваних РФ бойовиків.

Ілюстрація:www.capital.ua

У четвер, 28 квітня, в Нью-Йорку відбудеться екстрене засідання Ради безпеки ООН, присвячене Україні. Незважаючи на те, що офіційним приводом для його проведення стане заборона окупаційною владою Росії Меджлісу кримських татар, на Радбезі ООН розглянуть також ситуацію з порушеннями Мінських угод. Про це пише Апостроф, інформують Патріоти України.

"Під час засідання планується обговорення також теми Мінських угод, а саме факту їх численних порушень з боку підтримуваних РФ бойовиків. Ми повинні показати світу, хто дійсно несе відповідальність за зрив Мінських угод", - розповіло джерело в МЗС України виданню.

Співрозмовник видання зазначив, що про подібну ініціативу Київ замислювався вже давно, проте зважаючи на приїзд в Київ "західних посланників з переконливими проханнями" майбутнє засідання Радбезу набуває для України стратегічного значення.

Справа в тому, що на поточному тижні Київ відвідали глави комітетів у закордонних справах Німеччини, Франції та Польщі, а також заступник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд.

Їх загальною тезою була наполеглива рекомендація українському парламенту вже в травні цього року проголосувати за так званий особливий статус Донбасу, а також прийняти закон про вибори на тимчасово окупованих територіях.

"Оскільки єдиної позиції з цього питання в Києві не існує, українська влада вирішила затягувати час будь-якими способами і зараз хочуть сконцентрувати увагу світової громадськості на Росії як стороні, яка перешкоджає реалізації Мінських угод", - зазначив співрозмовник видання на умовах анонімності.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...