Повна капітуляція: Щербак розповів про переговори Путіна і Обами

Російська сторона лише робить видимість доброї волі, щоб створити умови для скидання з себе європейських санкцій.

Путін ніколи не погодиться на капітуляцію. Ілюстрація:finance.bigmir.net

Для розуміння реальної політики не варто робити далекосяжні висновки з офіційних повідомлень про телефонні переговори президента США Барака Обами і глави Росії Володимира Путіна. Про це в коментарі Обозревателю розповів екс-посол України в США (1994-1998 рр.) Юрій Щербак, інформують Патріоти України.

"Російська сторона робить видимість доброї волі, щоб створити умови для скидання з себе європейських санкцій. Не більше того", - попередив Щербак.

На думку дипломата, незважаючи на складну ситуацію в російській економіці, Путін ніколи не піде на поступки і, тим більше, не визнає свою поразку в Україні. "У Путіна простий ультиматум: міняйте Конституцію, без цього ніякого контролю над кордоном не буде. На жаль, контроль над кордоном в кінці списку мінських угод", - нагадав Щербак.

Дипломат додав: "Путін вимагає капітуляції. Всі ми розуміємо, що за зміною Конституції стоїть початок розпаду або "розмивання" України. У той же час, Путіну треба прискоритися, так як у Росії на горизонті проблеми".

На думку дипломата, в України теж мало часу. "Зараз йде процес розвалу радянської державної машини: суди, міліція, прокуратура. І не дуже виходить вибудувати нове", - підсумував Щербак.

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...