Порошенко: Путін створює українське Алеппо на Донбасі

Глава держави в інтерв'ю німецькому виданню Bild заявив, що президент РФ Путін блокує виконання Мінських угод.

П.Порошенко. Фото: Укрінформ.

Президент України Петро Порошенко звинуватив президента Росії Володимира Путіна у спробах створити на Донбасі ситуацію, подібну до ситуації, що склалася у сирійському Алеппо в результаті військових дій. Про це Порошенко сказав в інтерв'ю німецькому виданню Bild, передають Патріоти України.

При цьому глава держави заявив, що бойовики навмисно атакують мирних жителів, намагаючись дискредитувати українську армію.

"У причини того, що мінська мирна угода не працює, є ім'я - Путін. Ми в Україні зробили все для світу, змінили закони і дотримувалися угоди, але Росія продовжує вбивства. Обіцянки, які дає уряд Росії, порушуються щодня. Ситуація у деяких частинах Східної України драматична. У нас є чіткі докази того, що бойовики цілеспрямовано атакують мирних жителів. Путін створює там українське Алеппо", - заявив президент України.

При цьому він різко розкритикував Росію за ситуацію на сході України. Президент підкреслив, що відповіддю на ескалацію повинні бути нові санкції.

"Поки українців бомблять таким варварським способом, ніхто не буде обговорювати ослаблення (санкцій). Зовсім навпаки: це скоріше піднімає питання про те, чи слід їх розширити. Це немислимо, що зараз Росія офіційно визнає паспорта з окупованих територій. Це найбільший доказ російського впливу", - зазначив Порошенко.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...