​Працюють по-путінські: Карателі Асада стратили сотні мешканців Алеппо у захоплених кварталах

Тортури та масові страти. ООН оприлюднила шокуючу доповідь, котра свідчить про черговий військовий злочин режиму Асада у величезних масштабах.

Сирійська армія, разом зі своїми союзниками провадить «жорстку зачистку» Алеппо, котра по-суті полягає у масових стратах чоловічого населення за підозрою у «тероризмі». Військові радники з Росії та Ірану імовірно допомагають кривавому диктатору «правильно» використовувати досвід різанини у Сребрениці, Грозному на окупованому Донбасі, відзначають Патріоти України.

У східному Алеппо після захоплення урядовими військами зникли сотні чоловіків. Найімовірніше вони були знищені. Про це в п'ятницю, 9 грудня, повідомив офіс ООН з прав людини, повідомляє "Німецька Хвиля".

"Жахливі повідомлення про довільні затримання, тортури і зниклих без вести людей змушують нас турбуватися", - заявив в Женеві офіційний представник ООН з прав людини Руперт Колвілл. Якщо ця інформація підтвердиться, мова буде йти про військові злочини, підкреслив Колвілл. Наразі, за даними ООН, в районах східного Алеппо, зайнятих повстанськими загонами, знаходяться до 100 тисяч мирних жителів.

У минулі дні урядові сирійські війська просунулися углиб районів Алеппо, контрольованих противниками режиму президента Сирії. За даними ООН і правозахисних організацій, взяття міста армією Башара Асада супроводжується запеклими боями з використанням важкої артилерії.

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...