Працювати ефективно: Гройсман анонсував створення "чорної сотні" в Україні

Нова структура має контролювати роботу митників.

Володимир Гройсман. Фото: ЖЖ

Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман має намір створити так звану "чорну сотню". Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив народний депутат Володимир Парасюк, передають Патріоти України За його словами, Гройсман у Львові провів зустріч з силовими структурами щодо боротьби з контрабандою, щодо заниження митної вартості тощо.

"Він (Гройсман, - ред.) анонсував створення так званої чорної сотні, яка буде контролювати ці силові структури (митників, - ред.). Сказав про те, що митна структура повинна перетворюватися на сервісну службу, а не на силову структуру", - розповів Парасюк.

Він також повідомив, що Гройсман звільнив кілька працівників Львівської митниці, які були замішані в тіньових схемах. Згодом сам прем`єр підтвердив інформацію про створення спеціального підрозділу, який контролюватиме митників.

"Ми створимо спеціальний міжвідомчий підрозділ для контролю за митницями. Вони працюватимуть у взаємодії з НАБ (Національним антикорупційним бюро – Ред.) та Національною поліцією", – написав він у "Твітері".

У свою чергу, прес-секретар Гройсмана Дмитро Столярчук уточнив, що йдеться про створення "мобільних підрозділів" для виявлення зловживань. "Прем'єр попередив всіх, що найближчим часом будуть створені технічно оснащені мобільні підрозділи, які контролюватимуть роботу митниць, виявляти зловживання", – повідомив Столярчук.

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...