"Правда, яка руйнує ілюзії": Полторак зробив прогноз щодо війни із Росією

У Кремлі все ще сподіваються на повернення нашої держави до так званого "русского мира".

Степан Полторак. Фото: ukurier.gov.ua.

За даними Міністерства оборони України, Росія не збирається відмовлятися від продовження збройної агресії на Донбасі. Про це заявив міністр оборони Степан Полторак в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр", передають Патріоти України.

Він уточнив, що про це свідчить російська військова присутність в ОРДЛО і ведення бойових дій проти ЗСУ. "Російське керівництво шукає шлях, щоб агресію, ним організовану, перетворити на заморожений конфлікт, а не врегулювати його. Крім того, режим Путіна ще сподівається на повернення нашої держави до так званого "русского мира" і відмови України від євроатлантичної інтеграції", - заявив міністр оборони.

За його словами, Москва не збирається виконувати мінські угоди, оскільки це не входить в її плани. "Цілком очікувано продовження агресивних дій на сході України. Більш того, існує ймовірність переростання конфлікту в повномасштабну агресію Кремля. Це правда, яка руйнує ілюзії про відмову Росії від окупації частини нашої території і виведення її військ в найближчій перспективі. На нашому кордоні вона зосередила 19 батальйонних тактичних груп першого і другого ешелонів чисельністю понад 77 тис. осіб. до складу угруповання входить близько тисячі танків, 2,3 тис. бойових машин, більше 1,1 тис. артилерійських систем і близько 400 систем залпового вогню", - зазначив міністр.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...