Правонаступниця "совка": У Європейському суді зобов'язали РФ виплатити компенсації за борги СРСР

У рішенні ЄСПЛ зазначається наявність “структурної проблеми”, пов’язаної з неприйняттям російською владою заходів із надання тієї або іншої компенсації власникам облігацій 1982 року.

Ілюстрація:jayvisva.co.ukЄвропейський суд з прав людини завершив розгляд позовів 15 росіян зі скаргою на те, що вони не отримали виплати за випущеними в 1982 році в СРСР облігаціями державної внутрішньої виграшної позики. У рішенні ЄСПЛ, опублікованому на сайті, підкреслюється, що хоча Росія визнала за собою обов’язок розплатитися з власниками таких облігацій, позивачі не змогли добитися виплати грошей, зазначають Патріоти України.

Суд також зазначив, що у 2010-2012 роках ЄСПЛ вже розглядав подібні позови, однак за минулі роки повністю закрити питання Росія так і не змогла.

У рішенні ЄСПЛ зазначається наявність “структурної проблеми”, пов’язаної з неприйняттям владою заходів із надання тієї або іншої компенсації власникам облігацій 1982 року.

Водночас ЄСПЛ визнав вартими задоволення скарги лише трьох заявників, які змогли представити суду повну та достовірну інформацію про походження облігацій.

Зрештою трьом позивачам ЄСПЛ присудив по €1800 як компенсацію моральної шкоди, а також зобов’язав Росію виплатити кожному з них різні суми як погашення матеріального збитку.

Щодо інших позивачів, ЄСПЛ визнав достатнім для компенсації моральної шкоди самого факту визнання того, що їхні права були порушені.

При цьому шістьом із позивачів ЄСПЛ присудив виплати в розмірі від €30 до €1500 в рахунок компенсації зазнаних ними витрат.

Джерело: Факти.ICTV

"Росіяни хочуть мати "козирний" засіб": Атака "Цирконів" на Київ може повторитися, але масованого удару не буде, - експерт

субота, 30 березень 2024, 9:07

Російські терористи можуть знову атакувати Київ ракетами "Циркон", однак масованого удару найближчим часом не буде. Адже у країни-агресора немає достатньої кількості цих ракет. Про це йдеться у матеріалі "РБК-Україна" передають Патріоти України. На дум...

Новий план: Ворог перекинув резерви з Куп'янського напрямку, щоб просунутися на Лиман, - командир взводу 95-ї ОДШБр Краснов

субота, 30 березень 2024, 9:00

Командир взводу 1-го десантно-штурмового батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Станіслав Краснов зазначив, що на Лиманському напрямку ситуація складніша, ніж на Куп'янському. Про це він сказав у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріо...